Névtelen közleményt adott ki az Önkormányzat, amiért a szentgotthárdi lakosok az interneten háborognak az utak állapota miatt

Röviden összefoglalva: nekik semmi közük semmihez, aki meg háborog az utak miatt, az hazudik vagy tájékozatlan.

Nem mindennapi közleményt írt ma valaki, persze névtelenül a város hivatalos honlapjára. A szentgotthard.hu oldalon található bejegyzésből idézünk:

“Az elmúlt időszakban tapasztaljuk, hogy a Szentgotthárd város területén végzett, illetve tervezett útfelújítási munkálatokkal, a városban lévő utak fenntartásával, karbantartásával kapcsolatban nagy nyilvánosságot kapó, sokszor valótlan állításokat tartalmazó internetes bejegyzések, egyéb megnyilvánulások látnak napvilágot. Sajnos akik ezeket nyilvánosságra hozzák, többnyire nem tájékozottak a valóságos helyzetről, és a nyilvánosságra lépésük előtt nem is tesznek fel nekünk kérdéseket, és a jelek szerint egyéb megbízható forrásból sem tájékozódnak.”

A teljes közleményt bárki elolvashatja a város honlapján, mi azért röviden és tömören összefoglaljuk, hogy miről is van szó: ahogy arról korábban beszámoltunk, egyre több olyan lakossági jelzés jut el hozzánk, amelyben a szentgotthárdi polgárok az utak botrányos állapota miatt bosszankodnak és amelyeket fotókkal is bizonyítanak.

Nemrégiben arról is írtunk, hogy a város központjában található körforgalomban annyira feltöredezett a térkő, hogy az egyik darabját puskagolyó módjára lőtte bele a közelben található fogorvosi rendelő üvegajtajába egy arra közlekedő jármű. Az eset után a helyszínről élőben is bejelentkeztünk Facebook-oldalunkon:

Az Önkormányzat erre reagálva névtelen közleményt adott ki, amelyben gyakorlatilag hazugsággal és tájékozatlansággal vádolják azokat, akik szót emelnek az interneten a szentgotthárdi utak állapota miatt. A közleményben szót ejtenek arról is, amit mi is megemlítettünk a videónkban, hogy az utak egy része Szentgotthárdon az önkormányzat tulajdonában vannak, egy másik része pedig az államé, amelynek karbantartásáért egy állami cég, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felel és nem a város.

Nem teljesen érthető tehát, hogy mivel vagy kivel van problémája az Önkormányzat nevét nem vállaló vezetőjének, egy azonban biztos, az ilyen közlemények megírása helyett hasznosabb lenne az állami közútkezelőnek írni egy levelet, hogy kezdjenek valamit a tarthatatlan állapotokkal. Ezt a fotót például olvasónktól kaptuk, aki vasárnap este készített képet olyan megbomlott térkődarabokról az úton, amelyek néhány hete már balesetett okoztak a városban:

Fotó: Konkolics Péter

Szalai Szabo
2018.10.16.
Top