Nyílt levél Huszár Gábor polgármester úrnak

Többször felajánlott, de el nem fogadott személyes beszélgetés helyett

Az elmúlt néhány évben Ön nyilvános szereplései alkalmával (testületi ülés, újság, templom) nyíltan vagy burkoltan személyemet sértő megállapításokat tett.

Valamikor „kedves szomszéd” és „Sanyi bátyám” voltam, akit még a gyógyszertári privatizáció során is megkeresett, és a segítségemet kérte. Ugye emlékszik rá? Ebből a státuszból Ön szerint „megkeseredett öregember” lettem, akinek szavai az unokáknak szóló mese kategóriájába tartozik, akit a kora miatt már nem kell komolyan venni, akinek a szakmai sikereit megkérdőjelezi, és felhanggal emlegeti.

Soha nem kérkedtem a munkával eltöltött éveimmel, de 18 szállodát, éttermet, fürdőt építettem, működtettem országszerte, és ez tény. Ha az Ön elődje nem hív ide, mint földijét, hogy segítsem az idegenforgalom fejlődését, eszembe nem jutott volna az elnök-vezérigazgatói székemet elhagyni. Ha akkor nem költözöm Szentgotthárdra, ma nincs a városnak fürdője, hotelje, strandja. És, ha Ön nem szakítja félbe a munkámat, nem hagyja figyelmen kívül az Ön által is megszavazott, újabb ötéves kinevezésemet, akkor most gazdagabb lenne a város több milliárdos beruházással, új munkahelyekkel, magas adóbevételekkel, és sok helyi vállalkozó sok új lehetőséggel.

A fürdő, a hotel és a strand létrejöttében játszott szerepemet talán Ön sem vitatja. Ezért azonban semmilyen köszönetet, elismerést nem várok Öntől. Megkaptam azt a Megyei Közgyűlés elnökétől, a Magyar Kormánytól, és számtalan elégedett vendégtől.

De két dolgot tisztelettel kérek.

Ha az Ön pálfordulásának az oka a néhányszor megfogalmazott szakmai kritikám, akkor tanulja meg, hogy Ön közszereplő, akinek ezt el kell viselni, esetleg megfontolni, és naponta jusson eszébe, hogy Ön van a polgárokért, és nem fordítva. Jóval hosszabb ideig voltam vezető állásban, mint Ön. Kitűnő mestereim voltak, akik megtanítottak arra, hogy egy menedzser nem mondhat valótlant. Nem tüntethet fel valós tényeket hamis színben, mert az hamar kiderül. Így hát kérem, ne sugallja azt, hogy én a háttérből az Ön polgármesterségét akartam megbuktatni. Azt ugyanakkor természetesnek tartom, hogy a fürdőről és a hotelről bárkinek felvilágosítást adok, ha hozzám fordul.

A másik kérésem pedig az, hogy a jövőben a családommal vagy velem ne burkoltan, hanem nyíltan, nevesítve foglalkozzon, de csak akkor, ha én is jelen vagyok, és válaszolni tudok. Ez így szokás művelt európaiak között. Az ajtóm pedig továbbra is nyitva áll Ön előtt.

Ui.:

Tisztelt Polgármester Úr!

Önnek bizonyára vannak a város idegenforgalmát érintő nagyívű tervei. Ennek sorába javaslom, hogy vegye fel az egy darab köztéri lámpa elhelyezését a hotel és a városközpont közötti útra, hogy a vendégek téli estéken ne zseblámpával meg világító mobiltelefonnal botorkáljanak hat év óta.

Szentgotthárd, 2019. október 3.

Dr. Gömbös Sándor

9970
2019.10.04.
Top