Bejelentették: Bartakovics Andrea lesz a Közösen Szentgotthárdért polgármester-jelöltje

Nyugat-európai várost szeretnének építeni Szentgotthárdból.

Július 26-án, pénteken sajtótájékoztató keretében jelentette be Bana Tibor szentgotthárdi országgyűlési képviselő, a Közösen Szentgotthárdért Egyesület alapítója, hogy Bartakovics Andrea lesz a civil szervezet polgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választásokra. A bejelentést Bana Tibor Facebook-oldalán élőben is közvetítették:

Bana Tibor – Élő sajtótájékoztató! Nyugat-európai várost…

Élő sajtótájékoztató! Nyugat-európai várost építünk! Andrea Bartakovics lesz a Közösen Szentgotthárdért Egyesület polgármesterjelöltje. #szentgotthárd…

Ahogy a sajótájékoztatón is elhangzott, Bartakovics Andrea egyetlen párthoz sem köthető jelöltként áll a rajtvonalhoz, ő a város minden lakóját szeretné képviselni polgármesterként. Bartakovics tősgyökeres szentgotthárdi, akinek már a dédapja is részt vett a város vezetésében. A helyi közéletben szervezésében eddig is aktív szerepet vállalt, mellette pedig gyógypedagógusként dolgozik, aki szegregált csoportban, enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozik.

A polgármester-jelölt pártpolitika mentes kisvárosi közéletet szeretne, amelyben nem “fentről” mondják meg az ukázokat, hanem az itt élő emberekkel közösen együttműködve, az ő javaslataikat, ötleteiket kell megvalósítani. Ebben a munkában kifejezetten számít a városban élő fiatalságra is.

Nem mindenki vállalta végül a jelöltséget

A polgármester-jelölt mellett az is eldőlt, végül kik lesznek a KÖSZ jelöltjei: Borbély Sándor, Danka Zsuzsanna, Lábodi Gábor, Orbán Viktor és Seiler Tamás indul az egyesület színeiben az őszi önkormányzati választásokon.

Orbán Viktor, Borbély Sándor, Bartakovics Andrea, Bana Tibor, Seiler Tamás, Lábodi Gábor és Danka Zsuzsanna. Fotó: Közösen Szentgotthárdért Egyesület, Facebook.com

Bár korábban úgy volt, hogy Szalai Szabolcs is vállal képviselőjelöltséget, végül ő úgy nyilatkozott, hogy fővárosi munkája miatt nem tudja ellátni a feladatait, ezért nem indul a választásokon, de továbbra is támogatja a KÖSZ csapatát.

Kiemelt kép forrása: Béli Balázs, Alfahír

9970
2019.08.14.
Top