Életveszélyes tankcsapdák miatt háborognak a szentgotthárdiak

Addig kéne ezzel valamit kezdeni, amíg baj nem lesz belőle.

Totál kiadtak a szentgotthárdiak, miután egy helyi lakos arról posztolt Facebook-oldalán, mekkora kráterek keletkeztek a József Attila utca útburkolatának felújítása közben. A bejegyzés írója azon bosszankodik, hogy a több helyen is lefedetlen aknákba bárki beleeshet a gyengén kivilágított útszakaszon.

Adrienn Dancsecsné Bedi

Szentgotthárd,József Attila utca 19:00,itt tartunk!!!🙉🙈🙊Ezen az úton Európába!Szívből gratulálok az illetékeseknek!A szerencséjük,hogy nem esett bele a lányom!😡Azt hittem rosszul látok!

Az előtt mi is értetlenül állunk, hogy 2018-ban hogyan lehet az ország legnyugatibb városában ilyen minőségű útfelújítást végezni, de ezzel nem vagyunk egyedül: a bejegyzéshez hozzászóló felháborodott lakosok sorra fakadnak ki azon, hogy mennyire balesetveszélyessé vált így a település ezen része. Az üggyel kapcsolatban kérdéseket tettünk fel az Önkormárnyzat illetékes vezetője felé, amint válaszol megkeresésünkre, közzétesszük azt is.

Nem ez az első eset, hogy közfelháborodást vált ki az utak állapota Szentgotthárdon, nemrégiben arról írtunk, hogy a város központjában található körforgalomban annyira feltöredezett a térkő, hogy az egyik darabját puskagolyó módjára lőtte bele a közelben található fogorvosi rendelő üvegajtajába egy arra közlekedő jármű. Az eset után a helyszínről élőben is bejelentkeztünk Facebook-oldalunkon:

Frissítve!

Cikkünk megjelenése után megérkezett Doncsecz András, az Önkormányzat városüzemeltetési vezetőjének válasza. Levelében azt írja, hogy a kivitelezési munkálatokat az önkormányzat megbízásából az UTPLAN ’95 Építőipari és Szolgáltató Kft. végzi, akit azonnal felszólítottak az intézkedésre, miután tudomásukra jutott az ügy.

Szalai Szabo
2018.10.13.
Top