Kis híján tragédiához vezetett a rossz út Szentgotthárd belvárosában

Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy egy kirakat üvegén túl nem sérült meg senki.

Egy kamion haladt át csütörtök reggel a belvárosi kettős körforgalomban, amikor a rossz minőségű út kis híján tragédiához vezetett: a körforgalom bizonyos részeit borító térkő ugyanis feltöredezett, az egyik ilyen követ pedig puskagolyó módjára lőtte a jármű kereke a közelben található fogorvosi rendelő ajtajának. A szentgotthárdi esetről Sebők József számolt be Facebook-oldalán, aki fotókat is készített a helyszínen:

Fotó: Sebők József, Facebook.com

Szerencsére senki sem sérült meg a balesetben, pedig a város egyik legforgalmasabb pontján történt, ahol különösen nagy a gyalogos és kerékpáros forgalom is. Belegondolni is szörnyű, hogy mi történt volna, ha az a kő nem egy közeli üzlet ajtajának, hanem egy járókelőnek csapódik.

Fotó: Sebők József, Facebook.com

A szentgotthárdiak közt hosszú évek óta megoszlanak a vélemények a centrumban lévő kettős körforgalom szükségességéről. Mivel az országban ez az egy található belőle, így még a rutinos sofőröknek is okozhat meglepetést az első találkozás alkalmával. Ami viszont nagyobb probléma, hogy a városközponton keresztül haladó busz és teherautó forgalom számára a két kis méretű, egymásba fűződő körforgalom, aminek minden kijáratánál közvetlenül gyalogátkelőhely is található, igencsak megnehezíti a közlekedést. A hosszabb járművek csak nehezen vagy egyáltalán nem férnek el, az ebből adódó forgalmi dugók pedig kellemetlenséget okoznak minden autósnak.

A település úthálózatának fejlesztése nem ment zökkenőmentesen az utóbbi években vagy mondhatjuk úgy, hogy évtizedekben. Számos kisebb mellékutcán felül az olyan forgalmas utak, mint a Hunyadi út vagy az érintett Füzesi út is régóta felújításra szorulna.

Ahogy korábban írtunk róla, 2021-re elkészülhet az M8-as autóút Körmend és Rábafüzes közti szakasza és egy év múlva önkormányzati választások is lesznek, így ha megoldást nem is, ígéreteket biztosan fogunk kapni az útfelújításokkal kapcsolatban.

9970
2018.09.28.
Top