Az idei bajnokságnak már más elvárásokkal indulunk neki – interjú Katona Dániellel

A középmezőny a cél az NBII-ben.

Veretlenül nyerte meg a Győr-Moson-Sopron megyei kézilabda bajnokságot a Szentgotthárdi VSE csapata, így jogot szereztek arra, hogy ősztől magasabb ligában szerepeljenek. A bajnokság megnyerésével így ismét lesz szentgotthárdi csapat az NBII-ben, ennek okán beszélgettünk Katona Dániellel, a csapat képviselőjével a hamarosan induló verseny előtt.

Katona Dániel a 13-as számú mezben. Fotó: Szentgotthárdi VSE

Tavaly még a Szentgotthárd-Máriaújfalui SE edzőpárosának tagjaként beszélgettünk egymással, idén már az SZVSE csapatát erősítetted játékosként ugyanabban a bajnokságban. Mi volt a váltás oka?

A legutolsó beszélgetés óta valóban történt egy váltás, ennek az okáról már felesleges beszélni. Azóta az SZVSE utánpótlásában helyezkedtem el, tavaly még csak egy, jövőre pedig már két csapatot fogok edzeni. Emellett újra szerepet vállalhattam a pályán is, ami már nagyon hiányzott. Összességében egy év után azt érzem, hogy a jó helyen vagyok, a csapataimmal és a vezetőséggel is szeretek dolgozni, sok örömöt találtam ebben a szezonban. Plusz szerencsére a pótlásommal sem volt probléma a másik csapatnál, hiszen Murányi Péter barátom megoldotta a feladatot.

Veretlenül sikerült megnyernetek a bajnokságot, ennyire jó formában van a csapat vagy ennyire könnyű ellenfelekkel találkoztatok a fordulók során?

Mivel az egyesület kézilabda szakosztálya tavaly alakult meg, így a legelejéről kellett kezdeni, ehhez pedig kötelező volt egy évig a megyei bajnokságban szerepelnünk. Tudni kell erről a ligáról, hogy bár a megyei bajnokságok között a Győr-Moson-Sopron megyei nem számít rossznak, de össze sem hasonlítható az NBII-vel. Mások a csapatok motivációi, szerényebbek a körülmények, teljesen más a tempó, és ha találkoznak egy olyan csapattal, aminek nagy része az NBII-ben, adott esetben magasabb osztályban szocializálódott, tanulta a kézilabdát, akkor érzékelhetőek a különbségek. A célunk a veretlenség megtartása volt, ez sikerült is, erre pedig azt gondolom, büszkék lehetünk.

Hogyan tovább az NBII-ben? A magasabb osztályban más elvárásokat támasztotok magatokkal szemben, mint a megyei bajnokságban? Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

Az idei bajnokságnak már más elvárásokkal indulunk neki. Elsősorban egy komoly alapozást kell végigcsinálnunk, ami megfelelő alapot biztosít a szezonra. Az előző év nem feltétlenül tett jót a játékosoknak, oda kell figyelnünk az elején, hiszen egészen más lesz a színvonal, sokszor már nem mi leszünk az esélyesek. Fel kell vennünk újra a bajnokság ritmusát, ebben a hazai pályán játszott meccsek és a fantasztikus szurkolóink segíthetnek. Ha sikerülne a középmezőny első felében megragadni, az már egy nagyon jó eredménynek számítana.

Mit gondolsz, reális lehet, hogy a közeljövőben ismét találkozik egymással a két helyi gárda? Van esélye a másik csapatnak is a feljutásra?

Nem vagyok tisztában a jövő évi erőviszonyokkal, így nehéz erre mit mondani. Ha a tavalyi eredményt és játékosaikat vesszük alapul, akkor természetesen ők számítanak esélyesnek a megyei bajnokságban. A feljutási jog megszerzésére tehát látok esélyt, azonban hogy élnének-e vele az már más kérdés. Mi mindenesetre sok sikert kívánunk nekik a jövő évi küzdelmekhez.

Szalai Szabo
2018.08.06.
Top