Nem indulhat az NBII-ben a Szentgotthárdi Kézilabda Klub

A megyei bajnokságban indulhatnak, ahol a Szentgotthárd-Máriaújfalui SE is játszik. Más néven.

Lapunknak több különböző forrás is megerősítette, hogy nem fogadta el a Szentgotthárdi Kézilabda Klub nevezését az idei NBII-es bajnokságra a Kézilabda Szövetség, mivel nem rendelkeznek kellő számú junior korú játékossal. A csapat így abban a megyei bajnokságban indulhat, ahol a másik szentgotthárdi formáció is játszik. Ráadásul egy másik sportegyesület neve alatt.

Az új csapatok szívták el a fiatalabb játékosokat?

A Szentgotthárdi Kézilabda Klub mellett két másik csapat is alakult a városban az elmúlt években, amelyek jelentősen elszívták a fiatalabb játékosokat az SZKK elől, ez lehet az oka annak, hogy nem tudnak junior csapatot indítani.

A Szentgotthárd-Máriaújfalui SE megalakulása után két évvel már meg is nyerte Somogy-Vas-Zala megyei bajnokságot, nem sokkal később pedig a szentgotthárdi kézilabdában nagy nevet szerző Kozma Gábor és korábbi tanítványai jelentették be, hogy a Szentgotthárdi Városi Sportegyesület égisze alatt kézilabda szakosztályt indítanak. Információnk szerint ehhez a szakosztályhoz csatlakozott az SZKK korábbi felnőtt csapatának több játékosa is és ezen az új néven indulnak majd a megyei bajnokságban.

Komoly presztízsveszteség ez a városnak

A szentgotthárdi kézilabda körül kialakult botrányok a helyi közbeszéd egyik legmeghatározóbb témájává váltak az utóbbi időben. A kézilabdacsarnok ügye hosszú évek óta borzolja már a kedélyeket a városban, erről hamarosan hosszabb írásban is értekezünk.

Fotó: closer.hu

Az ügyet az sem segítette, hogy a kézilabdát politikai kérdéssé tették a közélet egyes szereplői. Huszár Gábor polgármester gyakran negatívan nyilatkozott a nagy nyilvánosságban a Szentgotthárd-Máriaújfalui SE csapatáról (a polgármester lányának élettársa volt korábban a Szentgotthárdi Kézilabda Klub edzője), ráadásul a két csapat (SZKK és a MUSE) vezetősége is gyakran tett megjegyzéseket egymásról a nyilvános térben, amely tovább nehezítette egy lehetséges együttműködés létrejöttét.

Lapunknak egy, a sportéletben jártas személy azt nyilatkozta, hogy komoly presztízsveszteség ez a városnak, amelyhez részben a kompromisszumképtelen sportvezetők magatartása, másrészt hibás politikai döntések vezettek.

Szentgotthárdiak a szentgotthárdiak ellen

A Szentgotthárd-Máriújfalui SE vezetősége úgy döntött a tavalyi bajnoki győzelem után, hogy a Somogy-Vas-Zala megye helyett idén a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban indulnak. A Szentgotthárdi VSE csapata is ebbe a bajnokságba adta le jelentkezését, így a két szentgotthárdi csapat egymás ellen lép majd pályára több alkalommal is.

A helyi kézilabdában tevékenykedő egyik szereplő lapunknak erről azt mondta, hogy többen már be is jelentették, ilyen háborús helyzetben nem kívánnak tovább a sportággal foglalkozni és végleg befejezik a játékot Szentgotthárdon. Forrásunk szerint sürgősen rendezni kell a viszonyokat a sportágban és békés megoldást kell találni, mert ez a helyzet semmi jóra nem vezet.

9970
2017.09.14.
Top