A lezárt határátkelőkről kérdeztek a parlamentben az ellenzéki képviselők

Bana Tibor és Ungár Péter is arról kérdezte a kormányt, hogy tesznek-e valamit azon magyar emberek érdekében, akiknek a munkába járását jelentősen megnehezítette ezt a szigorítás.

Bana Tibor, a Jobbik szentgotthárdi országgyűlési képviselője több társával együtt írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, miután kiderült, hogy Ausztria lezárja az autóforgalom elől az osztrák-magyar határátkelők felét. Burgenland a 60 átkelőhelyből 35-ön megtiltotta ugyanis a személyautók és motorok forgalmát egy most életbe lépett szabály szerint.

A képviselők arra voltak kíváncsiak, hogy a magyar kormány folytat-e tárgyalásokat Ausztriával a szigorítás kapcsolatban. Amint a külügyminiszter válaszol a megkeresésre, úgy azt is közzétesszük portálunkon.

Nem csak a Jobbik képviselőit érdekelte, hogy mi lesz így az ingázó magyar emberekkel, akiknek a határzárak miatt megnehezítették a munkába jutását: Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő a parlament hétfői ülésén napirend utáni felszólalásában azt kérdezte az illetékesektől, hogy tervez-e bármit tenni a kormány, hogy a nyugati határon élőknek benzinköltséget és időt takarítsanak meg azzal, hogy újranyíljanak az osztrák kormány által lezárt határátkelők.

Tervez-e bármit tenni a kormány a lezárt osztrák határátkelők által érintett munkavállalókért? (LMP)

Ungár Péter napirend utáni felszólalása. Ne maradj le a videóinkról, iratkozz fel! http://bit.ly/LMP_feliratkozas Kövess minket a facebookon is! http://www.facebook.com/lehetmas https://www.facebook.com/Keresztes.Laszlo.Lorant/ http://www.facebook.com/schmuckerzsebet https://www.facebook.com/demetermarta.kozszereplo https://www.facebook.com/csardiantal/ https://www.facebook.com/UngarPeterLMP/ https://www.facebook.com/Hohn-Krisztina-893102994164960/

Ungár felszólalása közben megjegyezte, hogy kérdése költői, hiszen nem tartózkodnak az ülésteremben a kormánypártok Vas megyei képviselői (Hende Csaba, Ágh Péter, V.Németh Zsolt), akikhez a kérdése valójában szólt.

9970
2018.10.30.
Top