Márki-Zayék szerint is Bana Tibor a legesélyesebb ellenzéki jelölt

Hódmezővásárhely polgármestere Vas megyében is megnevezte, hogy kiknek van esélye legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

Közvélemény-kutatásokra és korábbi eredményekre támaszkodva Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely nemrégiben megválasztott független polgármestere közzétett egy listát a rendszervaltas2018.hu oldalon arról, hogy szerinte melyik országgyűlési képviselőjelöltek a legesélyesebbek a Fidesz-KDNP jelöltjeivel szemben.

Forrás: Hír TV

Márki-Zayék a különböző civil szervezetekkel, többek között a Közös Ország Mozgalommal, a Viszlát, kétharmad! csoporttal és a korábbi miniszterekből álló V18-al egyeztetve hozzák nyilvánosságra folyamatosan a neveket. A lista még nem egészen teljes, egyelőre a 106 egyéni választókörzetből 86-ban nevezték meg az esélyes ellenzéki jelölteket.

Forrás: rendszervaltas2018.hu

Vas megyében mindhárom választókörzetben megnevezték az általuk legesélyesebbnek vélt jelölteket. Vas megye 1. számú választókerületében (Szombathely) a fideszes Hende Csaba esélyes kihívójaként az MSZP-s Nemény Andrást nevezik meg, a 2. számú körzetben (Kőszeg-Celldömölk-Sárvár) a kormánypárti Ágh Péterrel szemben szintén a szocialista Horváth Attila “rúghat labdába”, a 3-as körzetben (Szentgotthárd-Körmend-Vasvár) pedig a Fidesz-KDNP jelöltjével, V. Németh Zsolttal szemben a jobbikos Bana Tibornak van esélye az egyéni győzelemre.

Hasonló eredményre jutott a napokban a Sensus Research Intézet is, amely a közösségi médiában végzett közvélemény-kutatása szerint V. Németh Zsolt és Bana Tibor között dőlhet el a mandátum sorsa a választókörzetben.

Szalai Szabo
2018.03.31.
Top