Bemutatta minden képviselőjelöltjét a Jobbik és a KÖSZ

Csütörtökön mutatta be az utolsó két képviselőjelöltjét a Jobbik és a Közösen Szentgotthárdért Egyesület.

Orbán Viktor a Közösen Szentgotthárdért Egyesület színeiben méretteti meg magát az őszi önkormányzati választásokon. Szentgotthárd kitörési pontjait a turizmusban és vendéglátásban látja. Elmondta: évtizedek óta dolgozik a vendéglátásban, így tudja, milyen lehetőségeket rejt az ágazat a város számára. Arról is szólt, hogy a jövőben szorosabb kapcsolatokat szeretne kialakítani az osztrák és szlovén határmenti régiókkal, valamint a vendvidéki és őrségi önkormányzatokkal. Úgy véli ezek az együttműködések lendületet adhatnak Szentgotthárdnak és a térségnek is egyaránt.

Programismertetőjében elmondta, a városi fesztiválok professzionálissá tételén és országos megismertetésén fog dolgozni. Záró mondataiban pedig az egyházi és hitéleti turizmus lehetőségéről  és a városrészek, Rábafüzes, Farkasfa fejlesztésről beszélt.

Orbán Viktor (balra), a KÖSZ színeiben indul, míg Seiler Tamás (jobbra) a KÖSZ és a Jobbik közös jelöltje lesz az őszi választásokon. Fotó: Bana Tibor, Facebook.com

Ezt követően Seiler Tamás a Jobbik választókerületi szervezője mutatkozott be, aki a Jobbik-Közösen Szentgotthárdért színeiben méretteti meg magát. Magáról elárulta korábban évekig a Szentgotthárdi Járási Hivatal tisztviselőjeként szociális és gyámügyi feladatokat látott el, jelenleg pedig a Jobbik és annak parlamenti frakciójának szociálpolitikai szakértőjeként, valamint Bana Tibor közvetlen munkatársaként dolgozik.

Elmondta, elsősorban a szociális reformokra szeretne fókuszálni és kiemelt figyelmet szeretne fordítani a nehéz helyzetben élőkre, valamint a nyugdíjas és idős korosztályra.  Tervei között szerepel egy teljes ellátást biztosító Idősek Otthona létrehozása Szentgotthárdon, hogy a helyben élő, magukat már ellátni nem képes szépkorúaknak ne kelljen elhagyniuk szülővárosukat és helyben élő  szeretteiket.

Zárómondataiban kiemelte, hogy szlovén nemzetiségűként a szentgotthárdi szlovénok hangja is kíván lenni az testületben, illetve hangsúlyozta, hogy a pártok felettiség jegyében kívánja képviselni a jobboldali polgári érzelmű és a lokálpatrióta baloldaliakat egyaránt.

Korábban már bejelentették, hogy Danka Zsuzsanna, Laczó Zoltán, valamint Lábodi Gábor a Jobbik és a Közösen Szentgotthárdért Egyesület színeiben, Borbély Sándor és Szalai Szabolcs pedig a KÖSZ színeiben indul majd októberben. Bana Tibortól megtudtuk, hogy nyár elejére várhatóan bejelentik a polgármester-jelöltjüket is. Továbbá a szentgotthárdiak figyelmébe ajánlotta a Polgári Esték rendezvénysorozatot, melynek keretében Steinmetz Ádám olimpiai bajnokvízilabdázó látogat Szentgotthárdra április 18-án.

9970
2019.03.31.
Top