Image default
Hírek

Szombathelyen is tüntetést szerveznek ellenzéki pártok és szakszervezetek a rabszolgatörvény ellen

Teljes az ellenzéki összefogás Vas megyében is a túlóra emeléséről szóló törvény ellen. A demonstrációhoz több szakszervezet is csatlakozik.

Szerdán döntött az Országgyűlés a munka törvénykönyvének megváltoztatásáról, amely szerint 250-ről 400 órára emelnék a munkavállalókra kiszabható túlórák számát, a munkaidőkeretet pedig 3 évre növelnék, azaz ennyi ideig csúsztathatná a munkaadó a túlórák kifizetését. A kormánypárti képviselők megszavazták a tervezet módosítást, amely heves vitát váltott ki a parlamentben, majd az ellenzéki pártok és a szakszervezetek utcára is hívták az embereket, amely napok óta zajló tüntetéseket eredményezett a fővárosban.

Már több vidéki városban is szerveztek demonstrációkat a napokban, jövő hét kedden pedig Szombathelyen is kifejzhetik ellenérzésüket azok, akiket felháborít a kormány döntése:

Álljunk ki közösen a Rabszolgatörvény ellen!

Causes event by Éljen Szombathely Egyesület and 6 others on Tuesday, December 18 2018 with 555 people interested and 199 people going. 48 posts in the…

A tüntetést az LMP, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a DK és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt közösen szervezi, amelyhez már több szakszervezet is csatlakozott.

Ajánlott cikkek

Tűz volt a szombathelyi kórházban

9970.hu

Halálos baleset Csákánydoroszlónál

9970.hu

Kiállítás nyílt Brenner Jánosról a Pável Ágoston Múzeumban

Szalai Szabolcs