“Mosolyt akarunk csalni az emberek arcára” – interjú Herczeg Alizzal és Bediné Pintér Katalinnal

Egy nem mindennapi baráti társaságot mutatunk be olvasóinknak az ünnepek alkalmából.

Négy középkorú, kisvárosi csaj egyszer csak kitalálja, hogy vicces ruhákba öltöznek, hogy másokat és magukat is szórakoztassák. Az interneten több száz fős rajongótáborra tesznek szert, mindezt egy olyan városban, ahol már a sárga kacsás zoknimmal is súrolom az extremitás határait. Persze, hogy érdekelni kezdett ez az egész!

Herczeg Alizzal és Bediné Pintér Katalinnal a helyi piacon találkozom össze, egy kávé mellett elmesélik, hogy idén tavasszal döntöttek úgy, hogy a szürke hétköznapokat kiszínezik egy kicsit azzal, hogy keddenként maskarába bújnak és vagy csak otthon flangálnak a vicces jelmezekben és képeket készítenek barátaik, ismerőseik számára, vagy az utcát járják, hogy ott csaljanak mosolyt az emberek arcára.

A négyes fogat: Mezei Eszter, Bediné Pintér Katalin, Hecgez Aliz és Merkli Judit. Fotó: Facebook.com

Kicsit kínosan, feszengve vetem fel nekik, hogy volt már olyan ember a városban, aki hasonló módon szórakoztatta az embereket, őt Bolond Józsinak hívta mindenki. Erre a legnagyobb természetességgel és őszinteséggel az arcán Kati azt mondja, nem zavarja, ha kicsit bolondnak tartják őket emiatt.

Nyáron, téli szerkóban. Fotó: Facebook.com

A koncepciójuk az, hogy nincsen koncepció: a legnagyobb nyári melegben öltöznek angyalkának és terítenek meg karácsonyi asztaldíszekkel, a céljuk szembe menni minden konvencióval. Láthatólag működik is, amit a lányok kitaláltak, hiszen ez már nem öncélú, magamutogató bohóckodás, rajongóik vannak, akik hétről hétre el is várják tőlük, hogy beöltözzenek.

Karácsony alkalmából ezekkel a nem mindennapi díszítésű fákkal kívánnak kellemes ünnepeket követőiknek:

https://www.facebook.com/aliz.herczeg.7/posts/201456950807934

Szalai Szabo
2018.12.24.
Top