Több embert is utcára tettek Szentgotthárdon a téli hideg előtt

Hamarosan újabb kilakoltatásokra is sor kerülhet.

Mint ahogy arról a Gotthárd Televízió legutóbbi híradójában is beszámoltak, idén már három kilakoltatásra is sor került Szentgotthárdon. Az önkormányzati bérlakásban élők közül többen is több százezer forintos tartozást halmoztak fel az elmúlt évek alatt, ezért a lakásokat kezelő SZET Kft. végrehajtást indított velük szemben.

Képünk illusztráció. Fotó: Varga György, MTI

Három embert már ki is lakoltattak a téli hidegek előtt az önkormányzati lakásokból. A kilakoltatási moratórium miatt április végéig újabb családoknak nem kell elhagyniuk az otthonukat. Az ügyben megkerestük Gál Józsefet, az önkormányzati cég vezetőjét, aki kérdésünkre elmondta, hogy májusban további 2-3 lakóval szemben indulhat eljárás, amennyiben nem kezdik meg a tartozásuk törlesztését. Az önkormányzat egyébként 236 bérlakást kezel, ezek közül 44-ben halmoztak fel tartozást, közülük is 20-ban már 3 hónapnál régebb óta nem fizetnek a lakók.

A Gotthárd TV-nek nyilatkozott az egyik kilakoltatott, az idős férfi elmondása szerint cukorbeteg és más egészségügyi problémája is van, neki nemrégiben emelték meg a bérleti díját, amellyel elmaradása volt, ezért került most utcára. A férfi azt is elmondta a televízió munkatársainak, hogy nem tud hova menni, számára semmilyen alternatívát nem biztosított az önkormányzat, így a vasútállomáson vagy a buszmegállón kell töltenie az éjszakákat, de ott sem maradhat sokáig, mert egy nemrégiben megváltozott törvény miatt már bűncselekménynek minősül az utcán éjszakázni.

A környéken egyébként sehol sincs olyan intézmény, ahol meghúzhatnák magukat a fedél nélkül élők az éjszakára, legközelebb Szombathelyen üzemel hajléktalanszálló.

9970
2018.11.23.
Top