Polgármester- és nyolc képviselőjelölttel indul a Jobbik Szentgotthárdon, de más pártokkal és civilekkel is együttműködnének

December 14-én jelenthetik be, hogy kiket támogat a Jobbik a jövő évi önkormányzati választáson.

Péntek délután tartott sajtótájékoztatót a párt két országgyűlési képviselője, Ander Balázs és Bana Tibor Szentgotthárdon. Az eseményről élőben jelentkeztünk Facebook-oldalunkon:

9970.hu

A Jobbik kiáll a vidéken élőkért címmel tartott sajtótájékoztatót Szentgotthárdon a párt két országgyűlési képviselője, Ander Balázs és Bana Tibor. Az eseményről élőben jelentkeztünk:

A sajtótájékoztató témája a vidéki kistelepülések problémái voltak, de Bana Tibor szót ejtett a jövő évi önkormányzati választásokról is. Elárulta, hogy önálló polgármesterjelölttel és nyolc képviselőjelölttel vágnak neki a helyhatósági választásoknak, de a fő szempont a jelöltek kiválasztásánal nem a párthovatartozás volt, hanem hogy kik azok a személyek a városban, akik valóban Szentgotthárdért szeretnének közösen dolgozni. További részleteket nem mondott ezzel kapcsolatban, december 14-én ugyanis ismét sajtótájékoztatót tartanak a városban, ahol már konkrét nevekről is szó lesz.

Ander Balázs és Bana Tibor sajtótájékoztatója Szentgotthárdon. Fotó: Szalai Szabolcs, 9970.hu

Lapunk megkérdezte arról is a szentgotthárdi országgyűlési képviselőt, származhat-e hátránya abból a városnak, ha Jobbikos vagy a Jobbik támogatását élvező polgármester vezetné a települést. Bana erre úgy reagált, hogy ez egy jogos félelem lehetne a lakosság részéről, ugyanakkor szerinte előnye sem származott abból a városnak, hogy Huszár Gábor a Fidesz színeiben lett polgármester Szentgotthárdon. Azt mondta, Huszár Gábor városvezetőként a Fidesz és nem Szentgotthárd érdekeit képviselte, ez rájuk biztosan nem lesz jellemző. Végül elmondta, bárhogyan is alakul a jövő évi választás, ő minden erejével azon lesz, hogy segítse az itt élőket.

Szalai Szabo
2018.11.23.
Top