Nagy sikert értek el a szentgotthárdi mentősök

Egyek és Szeged mögött idén harmadik helyen végzett a szentgotthárdi mentőállomás esetkocsi (ALS) csapata az Országos Mentési Versenyen. A két napos megmérettetésnek a zánkai Erzsébet-tábor adott otthont.

Vízből mentett férfi újraélesztése, sérült gyermekek ellátása, éjszakai speciális kötélpályás mentés egy erdőben, ilyen és ehhez hasonló feladatokkal kellett megbirkóznia a szentgotthárdi mentőknek az ország legnagyobb mentőversenyén. A szervezők és a zsűri nem csupán a mentőszolgálat szakmai irányelveinek, eljárásrendjének betartását szerették volna látni, az előkelő helyezés eléréséhez ezen felül szükség volt még csapatmunkára, kreativitásra és kiemelkedően jó kommunikációra mind egymással, mind pedig a sérültekkel és a hozzátartozókkal.

“A kórházon kívüli és kórházi körülményeket is magába foglaló, komplex esetellátások, a sokszínű, váratlan helyzetek és az azok jelentette kihívások lefedik a mentőegységek valós, mindennapi tevékenységét. Persze, ilyenkor van egy egészséges versenyszellem mindenkiben, de mi elsősorban nem a győzelemért mentünk, hanem, hogy egyfajta szintfelmérésként jó képet kaphassunk a szakmai felkészültségünkről, összemérve azt az ország számos pontjáról érkező mentőerőkkel” – ezt már a bronzérmes szentgotthárdiak mondták el lapunk kérdésére.

Országos Mentőszolgálat

ZÁNKAI MENTŐVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉS

Az eredményhirdetést az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán élőben közvetítette. Városunkat Nagy Tamás mentőtiszt, Weidl Ákos mentőápoló és Monek Dávid mentőgépkocsivezető képviselte, akiknek ezúton is gratulálunk. 

9970
2018.09.23.
Top