Image default
Helyi

Nagy sikert értek el a szentgotthárdi mentősök

Egyek és Szeged mögött idén harmadik helyen végzett a szentgotthárdi mentőállomás esetkocsi (ALS) csapata az Országos Mentési Versenyen. A két napos megmérettetésnek a zánkai Erzsébet-tábor adott otthont.

Vízből mentett férfi újraélesztése, sérült gyermekek ellátása, éjszakai speciális kötélpályás mentés egy erdőben, ilyen és ehhez hasonló feladatokkal kellett megbirkóznia a szentgotthárdi mentőknek az ország legnagyobb mentőversenyén. A szervezők és a zsűri nem csupán a mentőszolgálat szakmai irányelveinek, eljárásrendjének betartását szerették volna látni, az előkelő helyezés eléréséhez ezen felül szükség volt még csapatmunkára, kreativitásra és kiemelkedően jó kommunikációra mind egymással, mind pedig a sérültekkel és a hozzátartozókkal.

“A kórházon kívüli és kórházi körülményeket is magába foglaló, komplex esetellátások, a sokszínű, váratlan helyzetek és az azok jelentette kihívások lefedik a mentőegységek valós, mindennapi tevékenységét. Persze, ilyenkor van egy egészséges versenyszellem mindenkiben, de mi elsősorban nem a győzelemért mentünk, hanem, hogy egyfajta szintfelmérésként jó képet kaphassunk a szakmai felkészültségünkről, összemérve azt az ország számos pontjáról érkező mentőerőkkel” – ezt már a bronzérmes szentgotthárdiak mondták el lapunk kérdésére.

Országos Mentőszolgálat

ZÁNKAI MENTŐVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉS

Az eredményhirdetést az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán élőben közvetítette. Városunkat Nagy Tamás mentőtiszt, Weidl Ákos mentőápoló és Monek Dávid mentőgépkocsivezető képviselte, akiknek ezúton is gratulálunk. 

Ajánlott cikkek

Országgyűlési képviselőjelöltek vitáztak Szentgotthárdon

9970.hu

Három gotthárdi győzelem Lentiben

9970.hu

Horváth Dorina lett a Hármashatár Szépe

9970.hu