Kérdésekkel bombázták a főügyészt a szentgotthárdi fürdő ügyében

Az LMP és a Jobbik képviselője is arról érdeklődött Polt Péternél, hogy hol tart a közel másfél éve zajló nyomozás.

A Jobbik szentgotthárdi országgyűlési képviselője, Bana Tibor és az LMP-s Ungár Péter is írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez a szentgotthárdi fürdő ügyében. Mint ahogy arról már korábban írtunk, közel másfél éve zajlik a nyomozás sikkasztás és csalás ügyében a 100 %-os városi tulajdonú fürdőben. Miután egy dolgozó azzal kereste meg az egyik helyi független önkormányzati képviselőt, hogy szerinte több recepciós is lenyúlja a bevételt, a fürdő vezetése pedig szerinte nem tesz érdemi lépéseket az ügyben, így feljelentés is született, amit a képviselő a város jegyzőjével közösen tett a helyi rendőrségen.

A szentgotthárdi termálfürdő. Fotó: szallas.hu

Az ügyet aztán áthelyezték Körmendre, azonban közel másfél év után sem tudni semmit arról, hogy hol áll jelenleg a nyomozás, így először mi kezdtünk el kérdezősködni a témában a hatóságoknál, majd két országgyűlési képviselő is írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. Azóta a válasz is megérkezett, Bana Tibor és Ungár Péter kérdésére is ugyanazt válaszolta a legfőbb ügyész, az idén július 1-től megváltozott büntetőeljárási kódex szerint

ő a nyomozás ezen szakaszában nem adhat felvilágosítást az ügyben,

azt csak a nyomozó hatóság irányítását ellátó személy teheti meg. Értelmezésünk szerintünk ez a rendőrséget jelenti, így visszajutottunk oda, hogy a rendőrséget kellene kérdeznünk az ügyben, aki továbbra sem hajlandó semmit elárulni arról, hogy mire jutottak közel másfél év alatt.

Az üggyel továbbra is kiemelten foglalkozunk, hiszen a helyi lakosokat érdekli, hogy mi történik az önkormányzat tulajdonában álló fürdőben, amit a város évi több százmillió forinttal támogat.

9970
2018.09.06.
Top