2021-re készülhet el az M8-as autóút Körmend és Rábafüzes közötti szakasza

Mindenki nyugodjon meg, épül már!

Idén márciusban, az országgyűlési választások előtt került sor az ünnepélyes alapkőletételre, azóta azonban nem igazán hallani semmit a Körmendet Rábafüzessel összekötő 2×1 sávos autóút építéséről. Mivel a térségben élőket is érdekelte, hogy hol tart jelenleg a beruházás, így Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez.

Fotó: nif.hu

A minisztérium válaszolt is a megkeresésre, levelükben azt írták, hogy a kormánynak kiemelt közlekedésfejlesztési célja a gyorsforgalmi utak bekapcsolása a nemzetközi közúthálózatba országhatárig tartó szakaszaik kiépítésével. Ezért épül először 2×1 sávos autóút Körmend és Rábafüzes között, amely később 2×2 sávra bővíthető. Erre tett ígéretet Orbán Viktor is, aki a térségbe látogatva többször elmondta, hogy 4 sávos autópályán közlekedhetnek majd az itt élők.

A levélben szó esik még arról is, hogy a kivitelező a munkákat a tavaly decemberben hatályba lépett szerződés alapján már idén márciusban megkezdte és azóta is végzi. A beruházás nettó 63,3 milliárd forintba kerül, amely az Európai Unió és a magyar állam támogatásából valósulhat meg. A kivitelezéssel két kormányközelinek mondott céget, a Duna Aszfalt Kft.-t és a Mészáros és Mészáros Kft.-t bízták meg.

Az új útszakasz ideiglenes forgalomba helyezését 2021-re ígéri a minisztérium, két évvel később pedig akár össze is kapcsolhatják azt az A2-es autópályával az osztrák félnek köszönhetően.

9970
2018.09.11.
Top