Új kormányfüggetlen hírportál indult Szombathelyen

A Nyugat.hu-tól távozott munkatársak új internetes újságot alapítottak a megyeszékhelyen.

Ma reggel 9 órakor indult el az Ugytudjuk.hu nevű kormányfüggetlen hírportál. Az internetes újság főszerkesztője Farkas Balázs, aki nemrégiben távozott a Nyugat.hu-tól, a lapnál dolgozik a korábban szintén “nyugatos” Fehér Buda és Pavelkovits Petra is, a Blikk.hu újságírója.

Kérdéseinkkel megkerestük Farkas Balázst, aki készségesen válaszolt is. Kíváncsiak voltunk rá, hogy miért alapított új lapot társaival. A főszerkesztő elmondta, olyan lapot szerettek volna létrehozni, ami egyszerre tud fiatalos lenni, napi könnyed témákkal operál, de ugyanakkor lehetőséget biztosít arra is, hogy komoly, oknyomozó cikkek is megjelenhessenek.

Kedd reggel indult az új hírportál.

Arra a kérdésünkre, hogy információink szerint nem csak ők ketten távoztak a Nyugat-tól, többen is felmondtak a lapnál, Farkas azt mondta, hogy 13 évet töltött el a portálnál, ma reggel is rákattintott és új cikkeket talált rajta, így szerinte továbbra is működik minden.

Farkas Balázs arról is beszélt, hogy a lapot kiadó céget kollégáival és Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével közösen alapították, Ungár segítségével és az újságírók szakmai tudásával szeretnék előteremteni a működéshez szükséges forrásokat.

Szalai Szabo
2018.08.14.
Top