Belügyminisztériumi pályázatról és közel 100 milliós plusz támogatásról döntöttek a képviselők

Sűrű augusztusa volt a szentgotthárdi képviselőknek: alig két héten belül két rendkívüli ülést is tartottak a nagy nyári melegben.

Augusztusban két rendkívüli ülést is tartott Szentgotthárd Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A rendkívüli ülések egyik jellemzője az, hogy arról nem kell előzetesen tájékoztatni a lakosságot, így ezekről az ülésekről rendszerint csak utólag derül ki, hogy milyen ügyekben döntöttek a városanyák és városatyák.

Augusztus 1-én például főként folyamatban lévő pályázatok többletfinanszírozásáról döntöttek: a Játékvár Óvoda bővítése és energetikai felújítására több, mint 50 millió forint plusz forrást szavaztak meg, míg az Arany János iskola energetikai korszerűsítése is 45 millió forinttal növekedett. Mindkét pályázat esetében az irányító hatósághoz fordul az önkormányzat, hogy a megnövekedett költségeket ők finanszírozzák meg és ne a város jövő évi költségvetését terhelje végül ezek az összegek.

Augusztus 16-án ismét összeült a testület, ahol többek között arról szavaztak, hogy útfelújításokkal kapcsolatban pályázatot nyújtanak be a Belügyminisztériumhoz közel 25 millió forint értékben. 9 utcában 15 telek mentén vált égetővé az út helyreállítása:

A felújítandó útszakaszok listája.

A Kossuth Lajos utca felújítása is drágulhat közel 34 millió forinttal, így a februárban már bejelentett sikeres uniós pályázathoz ennyi önrész biztosításáról szavazott a testület a jövő évi költségvetés terhére. Győztest hirdettek a József Attila utca 30. szám alatt található ingatlan beépítésére is, ahol a szombathelyi ÉPBEST Hungary KFT. építhet társasházat a telken, cserébe az önkormányzat kap egy 70 négyzetméteres lakást az új házban. Arról is döntöttek, hogy lebontják a Széchenyi utca 10. szám alatt található, hogy ott új társasház épülhessen, valamint a József Attila utca két szomszédos, jelenleg üres telkét összesen 30 millió 480 ezer forintért eladásra meghirdették, azzal a feltétellel, hogy ott társasházat kell építeni.

Ágoston Gá
2018.08.23.
Top