Image default
Helyi

Történelmi napokat rendeznek a héten Szentgotthárdon

Az 1664. augusztus 1-én vívott győztes csatára emlékezik így a város.

Idén már 16. alkalommal rendezik meg a város hagyományőrző programját a Szentgotthárdi Történelmi Napokat. A programsorozat az 1664. augusztus 1-én zajlott szentgotthárdi csatának állít emléket, amikor is Raimondo Montecuccoli vezette európai keresztény csapatok fényes győzelmet arattak az Oszmán Birodalom hadserege felett.

Fotó: Bartha Irén

A rendezvény augusztus 1-én, szerdán 17 órától Jene Sándor fotóművész Harcok és arcok című kiállításával veszi kezdetét a szentgotthárdi színház aulájában. Augusztus 2-án, csütörtökön 17 órától “A szentgotthárdi kisipar és kiskereskedelem története” című kiállítás megnyitójára kerül sor az Önkormányzati Hivatal előterében.

Augusztus 3-án, pénteken délután az Őr-Nyék Hagyományőrző és Harcművészeti Alapítvány lovasíjász bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők, majd az ünnepélyes megnyitó és történelmi-jelmezes felvonulás után a Bagossy Brothers Company lép fel a Várkert szabadtéri színpadán. Az erdélyi magyar indie rock zenekar fellépése után a Vazul vére című rockoperát láthatja a közönség.

Bagossy Brothers Company – Valahol itt (Official Video)

★★★ BUDAPEST PARK // 07.19 ★★★ Jegyek: https://bit.ly/2WKTX40 www.facebook.com/bagossybrothers www.bagossybrotherscompany.com Rendező: Bagossy Norbert és Sáji Róbert Videó: Sáji Róbert Színezte: Kusztos Dávid Speciális effektek: Márton László és Sándor Zsombor Festményt készítette: Lukács Adél Vanda (https://lavness.com/) Szereplő: Lukács Adél Vanda Felvétel: Sounday Studio Hangmérnök: Vastag Gábor Keverés: Ligeti György Zenei producer: Ligeti György Mastering: Szabó Szebasztián (Miracle Sound Studio) Szöveg: Itt vagy, veled én, te meg én gyere nézd meg hogy merre sodor az élet éltet ha nem is kéred gyere, nem nézlek.

Augusztus 4-én, szombaton családi vetélkedőre, történelmi fegyver és ruházati bemutatóra is sor kerül. Délután 16 órától startol a Csatafutás, ahol több kategóriában is összemérhetik a tudásukat kicsik és nagyon, profi és amatőr sportolók is. Este 20 órától a Fiesta és Pintácsi Viki lép színpadra, majd a szentgotthárdi csata eseményeit idézik meg a hagyományőrzők történelmi játékukkal a Várkertben, utánuk Retro Disco zárja a napot.

Augusztus 5-én, vasárnap a népi kézműves játszóház és az íjászbemutatók mellett fúvószenekari találkozóra is sor kerül a városban, este 20 órától pedig Zoltán Erika jubileumi koncertjére várják az érdeklődőket a szervezők.

A részletesebb program itt érhető el.

Ajánlott cikkek

Jó hír! Gyorsulhat az internet Szentgotthárd térségében

Szalai Szabolcs

Szentgotthárdi fiatalok egészségügyi törvényjavaslata kerül az Országgyűlés elé

9970.hu

Adj vért, és mentsd meg három ember életét! – Szentgotthárdon is

9970.hu