Mutasd be a településed és nyerj! – Fotó- és filmpályázatot hirdettek diákoknak

Fiatalok, figyelem! Ragadjatok fényképezőgépet, kamerát vagy mobilt és nyerjetek értékes ajándékokat!

A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdet általános- és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok számára.

Fotó: Pixabay.com

A megyében járva bizonyára ti is észrevettétek, hogy az elmúlt 10 évben a településeken új utcák, terek, épületek jöttek létre, pihenőparkok, sportlétesítmények és tanösvények születtek, emléktáblákat, szobrokat avattak, számos közintézmény, templom megújult, miközben régi kastélyok, műemlékek, egykori lakóházak omladoznak vagy tűnnek el végleg. Várjuk a pozitív vagy negatív véleményed közvetlen környezetedről, melyet megfogalmazhatsz filmen, vagy fotón.

Készíthetsz fényképet dokumentálási szándékkal. Egymás mellé állíthatod a múltat és a jelent, mint a napjainkban oly népszerű egykor és ma sorozatok a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Ha a filmezés mellett döntesz, készíthetsz etűdöt, dokumentumfilmet vagy riportot.  Rád bízzuk a döntést.” – áll a pályázatban.

A pályázók akár több kategóriában is indulhatnak, nevezési díj nincsen. Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékelik. Azért is érdemes nevezni, mert az első három helyezettet 7-től 20 000 forintos nyereménnyel díjazzák, valamint különdíjakat is kiosztanak a pályázók között.

Az alkotásokat a könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában és közintézményében vándorkiállítás és vetítés keretében mutatják majd be.

A pályázati feltételek, illetve a nevezési lap a megyei könyvtár honlapján érhető el.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás kérhető:

Szalainé Bodor Edittől vagy Boros Ferenctől a maskepszombathely@gmail.com e-mail címen vagy az 06/94-513-530-as telefonszámon.

Beküldési határidő: 2018. december 7.

9970
2018.07.28.
Top