Harmincezer forintja sincs a szentgotthárdi önkormányzatnak gyerekek táboroztatására

Forráshiány miatt kellett elutasítani a néptáncosok kérelmét.

Szentgotthárd Város Önkormányzatának képviselő-testülete a hónap utolsó szerdáján tartotta rendes ülését, ahol többek között arról döntöttek a város vezetői, hogy pénzügyi fedezet hiányában nem tudják támogatni a helyi művészeti iskola néptáncosainak táboroztatását.

Kérelmük arról szólt, hogy a Csicsóka Oktatási és Kulturális Nonprofit Kft. július 16 és 28 között, az elmúlt évekhez hasonlóan néptáncos szaktábort szervez Szőcén, amelyen a szentgotthárdi Partium Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is részt vesznek 10 fővel, az igényelt támogatás a gyermekek étkeztetésére, valamint a táborban szakmai továbbképzést biztosító szakemberek tiszteletdíjára fordította volna a kérelmező. Előzetesen 250 ezer forint támogatást igényeltek az önkormányzattól, de a képviselő-testület ennél jóval alacsonyabb összeget, harmincezer forintot kívánt felajánlani. Azért merült fel a harmincezer forintos támogatás megszavazása, mert más táborok esetében személyeként 3 ezer forinttal járult hozzá a költségekhez az önkormányzat.

A képviselők vitája során derült ki, hogy még erre a harmincezer forintos támogatásra sincs már fedezet a város költségvetésében, így a kérelmet el kellett utasítania a képviselő-testületnek.

Szalai Szabo
2018.06.28.
Top