Biztonságosabb lesz és bővül is a szentgotthárdi ipari park területe

478 millió forint uniós és állami forrásból épül gyalogos- és kerékpárút, valamint buszöböl, -forduló a jelenlegi Ipari Park II. területen. De a sikeres pályázati forrásból a főbb közműveket is lefektetik az Ipari Park III-as ütemében.

Szentgotthárd Város Önkormányzata még 2016-ban pályázott a Szentgotthárdi Ipari Park alapinfrastruktúrájának fejlesztésére. A sikeres döntést követően tavaly a támogatási szerződést is aláírták, idén pedig már a közbeszerzési kiírások kezdődtek meg a kivitelezésre.

Fotó: Gotthárd TV

Az ipari park III. ütemmel történő bővítése, annak még hiányzó alapinfrastruktúrája kiépítése – víz, csatorna, áram, közvilágítás – valósul meg. A projekt másik része a már jelenleg is működő ipari park II. ütem területén – Felső liget út – a közlekedési rendszer fejlesztését célozza: a gyalogos, kerékpáros közlekedőfelület kialakítása, valamint az autóbuszöblök és buszforduló kiépítése ezen a területen nem csak csökkentheti a környezeti terhelést, de biztosítja a fenntartható közlekedést, a napi munkába járást. A fenti fejlesztések 55,8 hektár ipari parki területet érintenek.

Az Ipari Park III. területe ma még parlagon. Fotó: Gotthárd TV

Csütörtökön a déli forróságban tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. Kocsis Zsolt a projekt menedzsere rövid köszöntője után adta át a szót a meghívott vendégeknek. Huszár Gábor polgármester mellett a a beruházás jelentőségét V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő méltatta, aki elmondta, hogy a szentgotthárdi járáson jóval túlmutat a közel félmilliárd forintos fejlesztés. Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, mint a fejlesztési források koordinálásában jelentős szerepet vállaló megyei önkormányzat vezetője elmondta, hogy Vas megyében eddig Körmend, Vasvár, Bük és Szentgotthárd kapott ipari park fejlesztésre forrást, ami jól jelzi a területi kiegyenlítés politikáját. Elárulta, hogy a közeljövőben Kőszeg és Celldömölk is részesülhet ilyen forrásra. Szólt arról is, hogy a szentgotthárdi ipari park is közte van az országban annak a 13 ipari parknak, mely a Tudományos és Technológiai Park címet viselheti.

V. Németh Zsolt a térség országgyűlési képviselője, Huszár Gábor polgármester és Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón. Fotó: Gotthárd TV

Ágoston Gá
2018.06.21.
Top