Nem nevezték ki államtitkárnak V. Németh Zsoltot

Ebben a ciklusban egyetlen vasi tagja sincs a kormánynak.

A Nyugat.hu szúrta ki, hogy a kedden hivatali esküt tett 54 államtitkár között nem szerepelt a neve a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, V. Németh Zsoltnak. A lap ezért érdeklődni kezdett az illetékeseknél, hogy mi lehetett az oka annak, hogy a nyolc éven át államtitkári feladatokat ellátó politikust kihagyták a negyedik Orbán-kormányból.

Fotó: Pelsőczy Csaba, FM

A Nyugat.hu munkatársa elérte V. Németh Zsoltot, aki a lapnak elmondta, hogy a 2010-ben kinevezett 42 államtitkárból 8 évnyi munka után összesen 8 maradtak, Orbán Viktor miniszterelnök pedig úgy döntött, hogy senki sem folytatja közülük, így ő sem. V. Németh elmondása szerint azonban nem marad feladat nélkül, hiszen az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának alelnöke lesz.

A döntés értelmében az új ciklusban tehát egyetlen Vas megyei tagja sincs a kormánynak, hiszen Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője már korábban kiszorult a kabinetből. V. Németh Zsolt 2010 és 2014 között a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, 2014 után pedig a Földművelésügyi Minisztérium környezetért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára volt ezidáig.

9970
2018.05.24.
Top