Image default
Hírek

Nem nevezték ki államtitkárnak V. Németh Zsoltot

Ebben a ciklusban egyetlen vasi tagja sincs a kormánynak.

A Nyugat.hu szúrta ki, hogy a kedden hivatali esküt tett 54 államtitkár között nem szerepelt a neve a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, V. Németh Zsoltnak. A lap ezért érdeklődni kezdett az illetékeseknél, hogy mi lehetett az oka annak, hogy a nyolc éven át államtitkári feladatokat ellátó politikust kihagyták a negyedik Orbán-kormányból.

Fotó: Pelsőczy Csaba, FM

A Nyugat.hu munkatársa elérte V. Németh Zsoltot, aki a lapnak elmondta, hogy a 2010-ben kinevezett 42 államtitkárból 8 évnyi munka után összesen 8 maradtak, Orbán Viktor miniszterelnök pedig úgy döntött, hogy senki sem folytatja közülük, így ő sem. V. Németh elmondása szerint azonban nem marad feladat nélkül, hiszen az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának alelnöke lesz.

A döntés értelmében az új ciklusban tehát egyetlen Vas megyei tagja sincs a kormánynak, hiszen Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője már korábban kiszorult a kabinetből. V. Németh Zsolt 2010 és 2014 között a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, 2014 után pedig a Földművelésügyi Minisztérium környezetért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára volt ezidáig.

Ajánlott cikkek

Kórházba került Jordán Tamás

Szalai Szabolcs

Kissné Köles Erika bemutatta az Országos Szlovén Önkormányzat programját

Szalai Szabolcs

Sensus Research: Fej-fej mellett V. Németh Zsolt és Bana Tibor

9970.hu