Meghirdették az idei Széll Kálmán ösztöndíj pályázatot

Augusztus 31-ig pályázhatnak a szentgotthárdi középiskolás diákok és egyetemi hallgatók az ösztöndíjra.

Szentgotthárd Város Önkormányzata idén is meghirdette a Széll Kálmán ösztöndíj pályázatot helyi diákok támogatására.

Az ösztöndíj célja, hogy elismerje azon 11. és 12. évfolyamos tanulók teljesítményét, akik kimagasló eredménnyel (minimum 4,5-es átlag) rendelkeznek a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, illetve a SZMSZC III. Béla Szakgimnázium és Szakközépiskolájában, továbbá, akik a szentgotthárdi középiskolákban tanulmányi eredménytől függetlenül rendkívüli kimagasló eredményt értek el valamely tanulmányi-, művészeti-, vagy sport területen.

Továbbá azon államilag finanszírozott, első képzésben (alap-mester és osztatlan képzés) résztvevő, első diplomáját szerző, 26. életévét be nem töltött, nappali tagozatos, szentgotthárdi állandó lakcímmel rendelkező, magyarországi hallgatói jogviszonyban álló főiskolai / egyetemi hallgatók elismerésére is, akik számára Szentgotthárdhoz való kötődés a jövőben is fontos és tanulmányaik során szakmai, tudományos tevékenységükkel segíthetik a város fejlődését.

Fotó: Pixabay.com

Támogatott pályázók: középiskolás korosztályból 4+1 fő, a felsőoktatásban tanulmányokat folytatók közül 3 fő.

Az ösztöndíj ideje: 10 hónap

Az ösztöndíj mértéke: a középiskolás pályázók számára 5.000,- Ft/hó, a felsőoktatásban tanulmányokat folytatók számára 10.000,- Ft/hó.

A Széll Kálmán ösztöndíjra pályázni kell, a pályázat benyújtásának határideje: 2018. augusztus 31.

Az ösztöndíjra érdemesnek ítélt középiskolás tanulóknak a pályázatukban ismertetett vázlat alapján témadolgozatot kell készíteni, amelyet a pályázat évében december 31. időpontig kell leadni legalább 8, legfeljebb 25 oldalban.

Az érintett középiskolákban – az ott tanító tanárok közül – mentor segíti a pályázni kívánó tanulókat.

A felsőoktatásban tanulmányokat folytató ösztöndíjasoknak a pályázatukban bemutatott témavázlat alapján szintén dolgozatot kell készíteni legalább 12, legfeljebb 30 oldal terjedelemben, melynek beadási határideje szintén az adott év december 31. napja lesz.

A rendeletet teljes terjedelmében a középiskolákban, illetve Szentgotthárd város honlapján, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján olvashatják az érdeklődők.

Felvilágosítás: 553-021 v. 553-072-es telefonszámon vagy e-mailben a kisterseg@szentgotthard.hu vagy a judit@szentgotthard.hu címen.

9970.hu
2018.05.11.
Top