Az LMP beviszi a parlamentbe a helyi emberek problémáit

A megye minden településéről várják a megoldásra váró problémákat az LMP politikusai.

Péntek délután a párt szombathelyi irodájában tartott sajtótájékoztatót Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő, az LMP frakcióvezető-helyettese és Németh Ákos megyei elnök.

A sajtótájékoztatón Keresztes László Lóránt elmondta, hogy az újabb kétharmados Fidesz-győzelem a megelőző ciklusokhoz képest lényegesen hatékonyabb ellenzéki politizálást kíván meg. Az LMP politikusai mindig a legaktívabb országgyűlési képviselők közé tartoztak, szakmailag megalapozott törvényjavaslatokat dolgoztak ki és minden évben alternatív költségvetést is benyújtottak a Ház elé, ugyanakkor Keresztes szerint a jövőben az aktív parlamenti munkán túl az országot kell járniuk és az emberek problémáit kell megismerniük.

Fotó: LMP Vas megye, Facebook.com

Éppen ezért hozták létre a Helyi Ügyek nevű weboldalt, hogy bevigyék az emberek hangját a parlamentbe és a lakossággal összefogva meg is oldják azokat. Az oldal lényege, hogy az állampolgárok beküldhetik az őket érintő legfontosabb problémákat, amelyeket az LMP országgyűlési képviselői eljuttatnak az illetésekhez, szembesítik vele a döntéshozókat.

Németh Ákos a párt megyei elnöke elmondta, hogy Szombathelyen is vannak ilyen “örökzöld” ügyek, mint például a Falco-gyár helyzete, ami évtizedek óta megkeseríti a környéken lakók életét. Hende Csaba is többször ígéretet tett a probléma rendezésére, a választási kampány óta a térség kormánypárti országgyűlési képviselője azonban nem tett érdemi lépéseket az ügyben. Németh Ákos elmondta, a megye más településeiről is várják a megoldásra váró problémákat.

9970
2018.05.19.
Top