Költészet Napja Szentgotthárdon

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a Móra Ferenc Városi Könyvtár közös szervezésében egész napos versfelolvasást tartottak a Költészet Napja alkalmából április 11-én.

Reggel 8 órakor éppen itt, a szökőkútnál kezdődött a program, ahol a Széchenyi iskola diákjai József Attila: Kertész leszek című versét mondták el. A délelőtt folyamán valamennyi szentgotthárdi iskolából érkeztek diákok a fő térre, ahol hangosan szavaltak verseket. Felcsendült Vörösmarty Mihály: A búvár Kund; József Attila: Altató, és a Tiszta szívvel című költeménye.

 

A szervezők felhívására nem csak az iskolák csatlakoztak, hanem a polgármesteri hivatal, a városi könyvtár, valamint civil szervezetek tagjai is. Kora délután a színház aulájában hallhatta őket az érdeklődő közönség. A délután nagy részében pedig a Móra Ferenc Városi Könyvtárban olvasták fel kedvenc verseiket a költészet napi kezdeményezéshez csatlakozók.

A Magyar Költészet Napját 1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján. A költőről Aporfi László nyugdíjas tanár, a város díszpolgára tartott előadást a nap végén a színház aulájában.

Ágoston Gá
2018.04.12.
Top