Eltiltották a versenyzéstől a szentgotthárdi olimpiai bajnokot

Jövő év júliusáig eltiltották a versenyzéstől a szentgotthárdi születésű Pars Krisztiánt. Az olimpiai bajnok kalapácsvető szervezetében tiltott szert találtak.

Idén január 13-án, egy szombathelyi ellenőrzés során tiltott szert találtak Pars Krisztián kalapácsvető szervezetében – adta hírül az SzPress Hírszolgálat.

Az illetékes sportbizottság keddi ülésén tárgyalták az esetet, ahol elfogadták Pars azon érvelését, amely szerint a tiltólistán található, de teljesítményfokozásra nem alkalmas anyag a versenyidőszakon került a szervezetébe. A bizottság ezért jövő év júliusáig eltiltotta mindennemű sporttevékenységtől a szentgotthárdi születésű olimpiai bajnokot.

Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI

Pars Krisztián a büntetés kihirdetése után a SzPress Hírszolgálatnak azt nyilatkozta, hogy nagyon szégyelli, ami történt és hogy az élete egy nehéz pillanatában hozott egy nagyon rossz döntést, amit soha nem tud megbocsátani magának.

A szentgotthárdi születésű kalapácsvető a 2012-es londoni olimpián szerzett aranyérmet, eltiltása ugyan megnehezítheti a felkészülését 2020-as tokiói játékokra, de a részvétele nem került ez által veszélybe.

9970
2018.04.10.
Top