Azonnali és rendkívüli segítséget nyújtana Szentgotthárdnak a Jobbik

Több százmilliós hiánnyal küzd a város, amelyen már csak egy Jobbik-kormány segíthet Bana Tibor szerint.

A Jobbik szentgotthárdi országgyűlési képviselőjelöltje sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben azt írja: Szentgotthárd az Opel-gyár termelésének visszaesése miatt közel 300 milliós hiánnyal küzd, ennek ellenére az állam adóerősség és szolidaritási hozzájárulás címén mintegy 450 millió forintot von el a várostól.

A hiány eltüntetése érdekében a város képviselő-testülete tett már lépéseket a március végi zárt ülésén: lehetséges megoldásnak a rendezvények keretének csökkentése, illetve a szakrendelő egyes területeinek felülvizsgálata tűnt a városatyák számára, hiszen csak az önként vállalt feladatok megnyirbálása árán juthat forrásokhoz a város.

Bana Tibor, a Jobbik szentgotthárdi országgyűlési képviselőjelöltje. Fotó: Béli Balázs

Az Ipari Park területein kívüli ingatlanok eladása is ideiglenesen megoldást nyújthat a problémára, azonban ez egyértelműen a város anyagi javainak és jövőjének elkótyavetyélését jelentené, amit Lábodi Gábor helyi önkormányzati képviselőnk is egyértelműen elutasít – áll a közleményben.

Nem érkezik segítség egyelőre

Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a februári testületi ülésen azt mondta, hogy számos minisztériummal és kormányzati képviselővel ismertette a város anyagi helyzetét, de egyelőre nem sikerült forrásokat szereznie a probléma megoldására. Bana Tibor szerint tehát egyértelmű, hogy az Orbán-kormány nem akar segíteni Szentgotthárdnak, holott a “korrupciós csatornákon magánzsebekbe vándorló ezermilliárdok” apró töredéke is elegendő lenne Szentgotthárd számára, hogy megoldja az anyagi gondokat.

Bana Tibor azt ígéri, hogy egyéni képviselővé választása és a Jobbik győzelme esetén azonnali kormányzati segítséget fog kérni Szentgotthárd számára – zárja közleményét a politikus.

9970
2018.04.04.
Top