A szentgotthárdi kézis lányok nyerték az Országos Diákolimpiát

A szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium női csapata nyerte a V-VI. korcsoportos Diákolimpia Országos döntőjét Balatonfüreden vasárnap.

16 lány és 16 fiú csapat részvételével folytak a küzdelmek három napon keresztül a Balatoni Szabadidő és Konferencia Központ csarnokában, az Eötvös Loránd Általános Iskola és a Lóczy Lajos Gimnázium csarnokában, valamint az alsóörsi Sportcsarnokban.

A döntő ütközet. Fotó: Melus Marcell

A Diákolimpia Országos Döntőjében a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium női kézilabdacsapata is pályára lépett, akik szenzációs játékkal meneteltek a döntőig, mindhárom csoportmeccsüket megnyerve a másik csoportelső Bonyhádot ütötték ki az elődöntőben.

Az aranyérmes szentgotthárdi csapat és a felkészítő tanáraik, Szabóné Budai Tünde és Pável Tamás. Fotó: Melus Marcell

A mindent eldöntő mérkőzést a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium csapatával vívták, akik már öt éve zsinórban elsők a Diákolimpián. A szentgotthárdi kézis lányok magabiztos játékának köszönhetően az első félidőben (10-8) és a meccs lefújásakor is (20-15) is a VMG vezetett, így a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium öt éves szériájának végéhez értünk, a Diákolimpia Országos döntőjét a mi lányaink nyerték.

A döntő utolsó perceit élőben is figyelemmel lehetett követni a Facebookon.

A torna legjobb edzője díját a szentgotthárdi Pável Tamás kapta. Fotó: Melus Marcell

Szalai Szabolcs
2018.04.15.
Top