Taroltak a szentgotthárdi gimnazisták a XIII. Király Kupán

A nemzetközi focitornán a helyi gimnázium női és férfi csapata is a legjobbnak bizonyult.

Tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a szentgotthárdi III. Béla Szakgimnázium és Szakközépiskola jóvoltából a Király Kupa. A kispályás nemzetközi focitornán 8 ifjúsági csapat vett részt, 4 női és 4 férfi csapat mérte össze tudását szerda délelőtt a Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokában. A nemzetköziséget a Szlovéniából érkező Muraszombat férfi csapata biztosította.

Fotó: Papp György

Dömötör Tamás, a szentgotthárdi szakközépiskola testnevelő tanára, a torna egyik szervezője lapunknak azt mondta, ez egy jutalom a végzős diákok számára, a játék örömén túl serleggel és oklevéllel jutalmazzák a csapatokat, de a kupának már komoly presztízse is van, ezért örömmel vesznek részt a tornán a környékbeli iskolák együttesei.

Fotó: Papp György

Az izgalmas mérkőzések során a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium (női és férfi), a szentgotthárdi Széchenyi István Általános Iskola (női), a III. Béla Szakközépiskola (női és férfi) és a Vörösmarty Mihály Gimnázium (női és férfi), valamint a Szlovéniából érkező Muraszombati Gimnázium (férfi) csapatai küzdöttek meg egymással.

A kupán végül a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium csapatai taroltak, a férfi és női együttesük is első helyen végzett. A hölgyeknél a második helyezett a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata lett, harmadik a Széchenyi István Általános Iskola együttese, negyedik helyen a III. Béla Szakközépiskola végzett.

Fotó: Papp György

A férfiaknál második helyezett lett a Muraszombati Gimnázium, harmadik a Kölcsey Ferenc Gimnázium és negyedik helyen a III. Béla Szakközépiskola zárt.

Szalai Szabo
2018.03.29.
Top