Szombathelyen beállhat a baloldal az LMP-s jelölt mögé – mit lép erre a Jobbik?

A Szentgotthárd-Körmend-Vasvár választókörzetben ugyanakkor Bana Tibor tűnik a legesélyesebb ellenzéki jelöltnek, vajon visszalép a többi párt a javára?

A napokban cikkezett róla az országos sajtó, hogy az LMP és az MSZP-Párbeszéd között megállapodás születhet arról, hogy néhány választókörzetben visszalépnek egymás javára az egyéni jelöltek. A tárgyalásokról kiszivárgott, hogy az MSZP Szombathelyen és Szekszárdon lépne vissza az LMP javára, míg a szocialisták Kunhalmi Ágnes budapesti körzetében és Nyíregyházán kérné erre a zöldeket.

Az LMP-s jelölt, Németh Ákos az MSZP visszalépésével esélyessé válna arra, hogy legyőzze a fideszes Hende Csabát. A volt honvédelmi miniszter ezzel a lépéssel komoly bajba kerülne, ugyanis Hende nem kapott bejutó helyet a Fidesz-KDNP országos listáján, ha egyéniben nem szerez mandátumot, kiesik a parlamentből.

Fotó: Németh Ákos, Facebook.com

A Jobbik nélkül azonban így sem lenne könnyű dolga Németh Ákosnak, ezért Balassa Péter visszalépése is fontos lenne az ellenzéki győzelemhez. Mivel korábban Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt nyilatkozta, hogy egyeztetne az LMP-vel és a Momentummal, ezért arra is esély mutatkozhat, hogy az LMP jelöltje javára a baloldal mellett a Jobbik is visszalépjen.

Bana Tibornak hálálhatna meg a szívességet az LMP?

A Vas 03-as körzetben (Szentgotthárd-Körmend-Vasvár) Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje tűnik a legesélyesebbnek a fideszes V. Németh Zsolttal szemben. Bár Banát már a 2014-es választásokon is támogatta a baloldali szavazók egy része, hiszen több egyéni szavazatot kapott a körzetben, mint pártja, így sem sikerült legyőznie V. Némethet.

Fotó: Bana Tibor, Facebook.com

Amennyiben Szombathelyen képes lenne megállapodni az LMP a Jobbikal, úgy lehet, hogy az ökopárt jelöltje, Bogáti András is visszalépne Bana Tibor javára, amely fontos szavazatokat hozhatna a jobbikos politikusnak. A Demokratikus Koalíció több vezető politikusa is azt nyilatkozta korábban, hogy ők nem kívánnak egyeztetni a Jobbikkal, így Bana a DK-s Balogh Tibor visszalépésre már kevésbé számíthat.

Bármi is történik az elkövetkező néhány hétben, izgalmas időszaknak ígérkezik.

9970
2018.03.07.
Top