Szlovén-magyar együttműködésről tárgyaltak Szentgotthárdon

Határokon átnyúló együttműködésekről egyeztettek a felek pénteken a szentgotthárdi hivatalban.

Múlt hét pénteken ülésezett a Határon Túli Szlovének Hivatala szervezésében Tárcaközi Gazdasági Bizottság, amelyet a szlovén minisztériumok és a szlovén illetve a határon túli szlovén gazdasági szervezetek és intézmények képviselői alkotnak.

A megbeszélésen a magyar félt Labritz Béla, Szentgotthárd alpolgármestere és Huszár Veronika, a MURABA Európai Területi Társulás igazgatója, a szlovén félt pedig dr. Aleksandra Pivec a Szlovén Köztársaság külföldön élő szlovénokkal foglalkozó Kormányhivatalának államtitkára, valamint Marjan Cukrov tanácsadó képviselte. A tanácskozáson részt vett dr. Boris Jesih Szlovénia szentgotthárdi főkonzulja is.

Fotó: Szalai Szabolcs, 9970.hu

A találkozó legfőbb célja az volt, hogy megbeszéljék a felek miként lehetne a nemzetiségi és gazdasági kapcsolatokat még szorosabbra fűzni a két ország között lokális szinten is.

Labritz Béla alpolgármester az egyeztetés után lapunknak elmondta, Szlovéniának van olyan törekvése, hogy Szentgotthárdra telepítenének egy mezőgazdasági céget, amellyel kapcsolatban egy programot is kidolgoznának, ezért szerették volna megismerni a város álláspontját, illetve hogy mit és milyen feltételeket tud biztosítani a település ehhez a beruházáshoz.

Szalai Szabo
2018.03.26.
Top