Magyarország az első – lakossági fórumot tartott V. Németh Zsolt és Lezsák Sándor Szentgotthárdon

“Nekünk Magyarország az első” – “Álljunk ki Magyarországért” – ez a két legfontosabb üzenet fogadta a FIDESZ-KDNP politikai fórumára érkezőket a szentgotthárdi színház aulájában március 10-én este.

Az est házigazdája Bugán József egykori szentgotthárdi alpolgármester, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója volt, aki a mostani kampányban a kormányzópártok helyi kampányfőnöki tisztségét is betölti. Rövid köszöntőjében személyes történetet mesélt arról, ahogy egy közel-keleti repülőtéren a lányokat, asszonyokat a hivatalnokok külön kezelték a férfi utasoktól. De felidézett egy történetet egy ausztriai tanárnőről is, akit egy bevándorló szülő fenyegetett meg azért, mert a gyermeke rossz jegyet kapott. A fenyegetés arról szólt, hogy néhány év múlva már úgy sem lesznek többségben saját hazájukban az osztrákok.

Fotó: Closer.hu

Bugán József szerint markáns kereszténység már csak Magyarországon, illetve a visegrádi négyek országaiban van Európában. Ezért az április 8-ai szavazáson a keresztény hitüket erősíthetik meg a szavazók, ha a mostani kormányzópártra voksolnak. Szerinte az emberek többsége csak jó intézkedéseket láthatott a jelenlegi kormánytól.

V. Németh Zsolt elmondta, hogy már hatszor áll a választópolgárok elé. És mindig sorsdöntő helyzetben. Beszélt arról, hogy ma válságban vannak a többszáz éves értékrendek. Április 8-án tehát arról dönthetünk, hogy nemzeti kormány alakul vagy bevándorló országgá válik Magyarország.

Fotó: Closer.hu

Az eddig már a kormányzati kommunikációból hallott információkat projektor segítségével, diagramok által is megerősítette a színház auláját megtöltő mintegy 100 fős érdeklődő előtt. Így a visszafordíthatatlan demográfiai folyamatokról is szó esett, melyek az őslakosság csökkenését mutatják Európa-szerte.

Fotó: Closer.hu

V. Németh Zsolt szerint az ENSZ még ebben az évben alapvető emberi joggá kívánja nyilvánítani a migrációt. Szólt a gyarmatosító – elsősorban nyugat-európai – országok erkölcsi felelősségéről is, ami a mai (migrációs) helyzet kialakulásához vezetett.

Fotó: Closer.hu

A rendezvényen vendégként jelen volt Lezsák Sándor is, az Országgyűlés alelnöke, akinek jelentős szerepe volt, hogy V. Németh Zsolt a politikai pályát válassza bő két évtizeddel ezelőtt. Lezsák Sándor, mint egykori pedagógus főként arról beszélt, hogy fontos szerepe van a közösségeknek, így az önkormányzatoknak is, akik egyfajta gazdatudattal viszonyulnak a térséghez, és ápolják értékeiket. Ez teheti erőssé azt a szövetséget is, mely nemcsak az országot, de a visegrádi négyek együttműködése által az Európai Uniót is megvédheti.

Ágoston Gá
2018.03.11.
Top