Korrupcióellenes nyilatkozatot írtak alá az LMP megyei jelöltjei

Az emberek politikába vetett bizalmát szeretnék visszaépíteni.

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselőjelöltjei, Németh Ákos, György István Péter és Bogáti András hétfő délután a párt szombathelyi irodájában tartottak sajtótájékoztatót, amelynek keretében aláírtak egy korrupcióellenes nyilatkozatot. A dokumentum arra kötelezi a képviselőket, hogy parlamentbe kerülésüket követően támogatnak minden olyan javaslatot amely a korrupció felszámolását és az átláthatóságot szolgálja. Amennyiben ezen vállalásukat nem teljesítik, akkor pedig visszahívhatják őket a választók az Országgyűlésből.

Fotó: LMP Sajtó

Németh Ákos, a párt megyei elnöke és szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, tiszta közéletet szeretnének és amíg más pártok egymással vannak elfoglalva, addig ők inkább a politika iránti közbizalmat szeretnék visszaépíteni.

A nyilatkozatot a Transparency International Magyarország Alapítvány „Javaslatok a korrupció visszaszorítására Magyarországon” című tanulmányában megfogalmazott ajánlások alapján készült. A nyilatkozat szövege ide kattintva érhető el.

9970
2018.03.27.
Top