Image default
Hírek

Korrupcióellenes nyilatkozatot írtak alá az LMP megyei jelöltjei

Az emberek politikába vetett bizalmát szeretnék visszaépíteni.

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselőjelöltjei, Németh Ákos, György István Péter és Bogáti András hétfő délután a párt szombathelyi irodájában tartottak sajtótájékoztatót, amelynek keretében aláírtak egy korrupcióellenes nyilatkozatot. A dokumentum arra kötelezi a képviselőket, hogy parlamentbe kerülésüket követően támogatnak minden olyan javaslatot amely a korrupció felszámolását és az átláthatóságot szolgálja. Amennyiben ezen vállalásukat nem teljesítik, akkor pedig visszahívhatják őket a választók az Országgyűlésből.

Fotó: LMP Sajtó

Németh Ákos, a párt megyei elnöke és szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, tiszta közéletet szeretnének és amíg más pártok egymással vannak elfoglalva, addig ők inkább a politika iránti közbizalmat szeretnék visszaépíteni.

A nyilatkozatot a Transparency International Magyarország Alapítvány „Javaslatok a korrupció visszaszorítására Magyarországon” című tanulmányában megfogalmazott ajánlások alapján készült. A nyilatkozat szövege ide kattintva érhető el.

Ajánlott cikkek

Nyomozás indult a volt körmendi alpolgármester ügyében – képviselői mandátumát mégis megtartja

9970.hu

Az új tulajdonos nem kér az Opel motorjaiból, bajban lehet a szentgotthárdi gyár

9970.hu

Nem nevezték ki államtitkárnak V. Németh Zsoltot

9970.hu