Így ünnepelték Szentgotthárdon március 15-ét

Szerda este Szentgotthárdon is megemlékezést tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából.

A városi ünnepség résztvevői a “Pilvax Kávéház” (Club 3 Étterem és Kávézó) előtt gyülekeztek, majd innen vonultak át a Kossuth domborműhöz, ahol a város képviselői, pártok és civil szervezetek, oktatási intézmények és az egyházak vezetői rótták le tiszteletüket. A koszorúzás után az érdeklődök a Színházba vonult át, ahol az SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói, a Szentgotthárd és Térsége Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskola diákjai, valamint a Takács Jenő AMI növendékei adtak ünnepi műsort.

A rendezvényen felszólalt V. Németh Zsolt államtitkár is, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. A politikus arról beszélt, hogy a “Talpra magyar, hí a haza, itt az idő, most vagy soha” üzenetét ma valószínűleg egybites (nagyon egyszerű – a szerk.) üzenetnek hívnánk, mégis 170 évvel ezelőtt nagy hordereje volt ennek. V. Németh szerint rövid tőmondatokra volt szükség akkor is, mert történelmi időket éltünk, és ma is erre van szükség, hogy kiálljunk a saját szabadságunkért.

Szalai Szabo
2018.03.16.
Top