A baloldali összefogás korábbi jelöltje is Bana Tibort támogatja egyéniben

Wrzava Pál 2014-ben a baloldali összefogás jelöltje volt, most mégis egykori ellenfelére fog szavazni egyéniben.

Wrzava Pál Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést arról, hogy szerinte V. Németh Zsolt egyetlen esélyes kihívója a jobbikos Bana Tibor a körzetben, ezért egyéniben egykori ellenfelére fog voksolni az áprilisi országgyűlési választásokon. Wraza még 2014-ben az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP közös jelöltje volt, ahol a hagyományosan jobboldali Körmend központú választókörzetben a voksok 14,77 százalékát gyűjtötte be, ami a baloldal legrosszabb eredménye volt az országban.

Forrás: Wrzava Pál, Facebook.com

Wrzava Pál bejegyzésében azt fejtegeti, hogy más dolog a pártlista és más kérdés az egyéniben leadott voks, ezért bár távol áll tőle a Jobbik politikája, de korrekt embernek ismerte meg Bana Tibort, aki véleménye szerint a legesélyesebb ellenzéki jelölt, így rá szavaz a kormányváltás érdekében.

A baloldaliak is támogatják Banát

Nem Wrzava az első baloldali politikus, aki támogatásáról biztosította Bana Tibort. Még januárban számoltunk be róla, hogy Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció Vas megyei 3-as számú, azaz körmendi választókerületének egykori elnöke a Facebookon arra buzdította a párt támogatóit, hogy a DK-s jelölttel szemben Bana Tiborra szavazzanak az áprilisi választásokon, ha azt akarják, hogy ne a fideszes jelölt, V. Németh Zsolt győzzön ismét.

A bejegyzésre később a DK helyi elnöksége is reagált, akik közleményükben azt írták, hogy elhatárolódnak korábbi vezetőjüktől és kezdeményezik Nagy pártból való kizárását.

Szalai Szabo
2018.03.26.
Top