Veszélyben az idei Tájidegen Fesztivál

Az ország legprogresszívebb feltörekvő fesztiváljának léte a közösségen múlik!

Ahogy arról már korábban írtunk, komoly anyagi problémákkal küzd Szentgotthárd városa, ennek idén pedig a Tájidegen összművészeti fesztivál is áldozatul eshet, ha hagyjuk.

Fotó: Tájidegen, Facebook.com

A kortárs művészeteket felsorakoztató fesztivál mára országos hírnévre tett szert, az ország legkülönbözőbb pontjáról vonzza városunkba az érdeklődőket, mégsem sikerült komoly támogatókat, szponzorokat a kezdeményezés mellé állítani. A fesztivál az elmúlt években szűkös önkormányzati támogatásból, valamint helyi vállalkozók és rengeteg lelkes művész és előadó összefogásából jött létre.

W. Horváth Tibor médiaművész, a Tájidegen Fesztivál megálmodója. Fotó: Facebook.com

W. Horváth Tibor médiaművész, a fesztivál ötletgazdája és főszervezője azonban lapunknak elmondta:

a város nehéz helyzete miatt idén nem számolhatunk önkormányzati támogatással, így még inkább szükség lesz az összefogásra. 

A rendezvényt szervező Szemle Egyesület várja ezért a személyi jövedelemadóból származó 1 százalékos felajánlásokat, valamint hamarosan közösségi finanszírozó kampányba is kezdenek, hogy a körülbelül 2 millió forintos költségvetést sikerüljön előteremteni.

Fotó: Tájidegen, Facebook.com

Amennyiben ezt a célt nem sikerülne elérni, úgy nagyon sokat veszítene Szentgotthárd kulturális és idegenforgalmi élete. Fogjunk hát össze!

Itt van egy kis ízelítő tavalyról:

https://www.youtube.com/watch?v=y8PQOU_LgTQ

Szalai Szabo
2018.02.02.
Top