Több, mint 3 milliárd Ft-os útfejlesztés többnyire magyar forrásból a térségben

Szentgotthárdon idén mintegy félmilliárd forintot “aszfaltoznak le” az Európai Unió, a magyar állam, valamint saját forrásból.

Ahogy tavaly decemberben már mi is megírtuk tovább folytatódik a komplex útfelújítási program az országban. Erről tartott közös sajtótájékoztatót szerdán délelőtt V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója és Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere.

Horváth László igazgató, Huszár Gábor polgármester, V. Németh Zsolt államtitkár – Fotó: Closer.hu

Mintegy 3,1 milliárd Ft-ból újulhatnak meg Dél-Vas megye közútjai ebben az évben. Áprilisban kezdődhet a munka Szentgotthárdon is, ahol a komplex útfelújítási program keretében két utcában, három szakaszon lehet majd várhatóan már ez év végén új burkolaton közlekedni.

A komplex útfelújítási program Vas megyei szakaszai – Forrás: kozut.hu (Closer.hu gyűjtés)

A felújítás teljes mértékben hazai finanszírozású. Szentgotthárdon 1080 méternyi burkolatot érint.

Horváth László a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója elmondta, hogy mindenképpen ebben az évben szeretnék befejezni a beruházásokat, annak ellenére, hogy néhány helyen vannak még egyeztetni valók a közművekkel.

Fotó: Closer.hu

Huszár Gábor polgármester szólt arról is, hogy a város idei útfelújításainak összértéke eléri a félmilliárd forintot. A legnagyobb ezek közül a Kossuth Lajos utca lesz (- Kethelyi út – Brenner János térig), ahol nem csak a burkolat újul meg, de kerékpársávot is kialakítanak csaknem az út teljes hosszában.

Ágoston Gá
2018.02.21.
Top