Természetvédő civil lesz az LMP helyi jelöltje

Bogáti Andrást indítja a Lehet Más a Politika (LMP) az áprilisi országgyűlési választásokon.

Bogáti András civil természetvédőt, hagyományőrzőt (már több mint tíz éve szervezője az Országos Ismerős Arcok Tábornak – a szerk.), megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalkozót indítja a Szentgotthárd-Körmend-Vasvár körzetben az LMP.

A zöld párt jelöltje lapunk megkeresésére elmondta, civilként azért szállt be a választási küzdelembe, mert tiszta és emberközpontú politikát szeretne az országban és a választókerületben is.

Balra Németh Ákos az LMP Vas megyei elnöke, középen Bogáti András, jobbra Ungár Péter a párt országos elnökségének tagja. Fotó: Szalai Szabolcs, Closer.hu

Bogáti a természeti és kulturális értékeink megőrzése mellett a helyi egészségügy fejlesztését, a betöltetlen háziorvosi praxisok ügyének rendezését, valamint a közlekedés helyzetének javítását és a munkahelyteremtést tartja fontosnak.

Az LMP képviselőjelöltje szerint a kistelepülések kivéreztetése zajlik jelenleg az országban, ugyanis a magyar vidék megmaradását nem csak a lakosság elöregedése és az elvándorlás fenyegeti, hanem a Fidesz-KDNP politikája is, amely egyre több forrást és döntési jogkört von el az önkormányzatoktól.

Bogáti András arra a sajtóértesülésre is reagált, amely szerint, ha Orbán Viktoréknak harmadszorra is sikerül kétharmadot szerezniük, akkor az 5000 fő alatti településeken nem lenne önkormányzati választás 2019-től. Bogáti szerint a választókörzetben mindössze néhány olyan település van, amelyen 5000 főnél többen élnek, így gyakorlatilag több mint száz község veszítené el az önállóságát, ezt pedig nem szabad hagyni.

A szentgotthárdi Opel-gyár helyzetére külön is kitért a ökopolitikus, elmondása szerint ez az ügy is jól bizonyítja, hogy Magyarország és a térség is mennyire kiszolgáltatott a külföldi multinacionális nagyvállalatoknak, ő és az LMP ezzel szemben a magyar kis- és középvállalkozásokat segítené különböző adókedvezményekkel, valamint válságálló munkahelyeket hozna létre, hogy az emberek megélhetése ne a nemzetközi autóipari folyamatoktól függjön.

Szalai Szabo
2018.02.09.
Top