Százezer forinttal támogatták a szentgotthárdi beteg kislány gyógyulását

Jótékonysági árverést hirdetett a Jobbik helyi szervezete, a befolyó összeget teljes egészében a beteg kislány családja számára ajánlották fel.

Szél Katalin Linánál tavaly szeptemberben egy nagy kiterjedésű agytumort diagnosztizáltak. A kislány kezelése komoly anyagi terhet ró a családra, így először a szentgotthárdi óvoda és bölcsőde szülői közössége indított adománygyűjtést számukra, majd helyi zenekarok és vállalkozók álltak az ügyük mellé.

Legutóbb pedig a Jobbik szentgotthárdi szervezete jelentette be, hogy karitatív akcióval segíti a beteg kislány gyógyulását: egy teljesen egyedi, az Árpád-házi szenteket ábrázoló gravírozott üvegasztal került kalapács alá, az árverésből befolyó teljes összeget pedig a család megsegítésére ajánlotta fel a Jobbik.

Bal oldalon Lábodi Gábor önkormányzati, valamint Bana Tibor országgyűlési képviselő, jobb oldalon a nyertes Vigh család. Forrás: Lábodi Gábor, Facebook.com

Az aukción végül 71 ezer forintért kelt el a Lábodi Gábor önkormányzati képviselő által készített asztal, ráadásul a nyertes szentgotthárdi Vigh család még ki is pótolta az összeget, így végül 100 ezer forint felajánlás érkezhetett meg a Szél család számlájára a jóvoltukból.

Szalai Szabo
2018.02.21.
Top