Megrongálták a Jobbik választási plakátjait – Bana Tibor feljelentést tett

Bana Tibor arra kérte V. Németh Zsoltot, hogy “állítsa le az embereit”, de beszólt a Vas Népének is.

Péntek délután tartott sajtótájékoztatott Körmenden Bana Tibor, ahol többek között arról lett volna szó, hogy közel 1000 darab aláírást sikerült összegyűjtenie, így hétfőn hivatalosan is országgyűlési képviselőjelölté válhat a Jobbik színeiben a Szentgotthárd-Körmend-Vasvár választókörzetben (500 darab érvényes támogató aláírásra van szükség a jelöltség megszerzéséhez, V. Németh Zsolt a Fidesz-KDNP jelöltje már a hét elején teljesítette ezt).

A sajtótájékoztató fő témája ugyanakkor nem ez volt, hanem a Jobbik által indított új óriásplakátkampány: ugyanis ezeket a néhány napja kihelyezett plakátokat valakik megrongálták a városban. Fekete festékkel locsolták le a hirdetőfelületeket, ezért a szentgotthárdi országgyűlési képviselő bejelentést tett a rendőrségen. A plakátokon egyébként a “Mi győzünk – Ti nyertek” felírat olvasható, amely arra utal, hogy a Jobbik győzelme esetén a lakosság is jobban jár majd velük, mint a jelenlegi kormánypártokkal.

Fotó: Closer.hu

Bana Tibor Facebook-oldalán utalt rá, hogy szerinte ki áll a plakátrongálás mögött: arra kérte Fideszes ellenfelét V. Németh Zsoltot, hogy “állítsa le az embereit”.

Az ügy kapcsán megkerestük V. Németh Zsoltot is, hogy mit reagál a Jobbikos jelöltje kijelentésére. Amint válaszol levelünkre, arról is beszámolunk lapunkban.

Szalai Szabo
2018.02.24.
Top