Ki a legaktívabb helyi képviselő a parlamentben? Megmutatjuk!

Két hónap múlva országgyűlési választások lesznek, ennek apropóján arra voltunk kíváncsiak, hogyan dolgoztak az elmúlt 4 évben értünk a térség képviselői.

Segítségül hívtuk a www.kepviselofigyelo.hu-t, hogy megnézzük ki hányszor szólalt fel az Országgyűlésben és mennyi indítvánnyal élt 2014 óta.

V. Németh Zsolt (Fidesz-KDNP)

Az oldal információ szerint a választókerületből egyéniben bekerülő V. Németh Zsolt államtitkár, a Fidesz frakciójának tagja a szavazások 90%-án vett részt, 95 alkalommal szólalt fel ebben a ciklusban és mindössze 3 önálló indítványt nyújtott be a plénum elé.

Fotó: Kepviselofigyelo.hu

V. Németh Zsolt egyébként 1998 óta országgyűlési képviselő, korábban az MDF (Magyar Demokrata Fórum) színeiben szerzett mandátumot, valamint ugyanebben az évben választották Vasvár polgármesterének is.

Bana Tibor (Jobbik)

A szentgotthárdi Bana Tibor, a Jobbik képviselője és frakcióigazgatója az országos listáról került az Országgyűlésbe, ő a szavazások 93%-án vett részt, 138 alkalommal szólalt fel és 121 darab önálló indítvánnyal élt.

Fotó: Kepviselofigyelo.hu

Bana Tibor 2010 óta tagja az országgyűlésnek a Jobbik színeiben, korábban (2005 és 2006 között) a MIÉP ifjúsági tagozatának országos elnöke volt.

Tehát ebben a ciklusban egyértelműen:

Bana Tibor volt az aktívabb képviselő.

Szalai Szabo
2018.02.09.
Top