Grúz testvérvárosa lesz Szentgotthárdnak

Az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán írták alá.

Még tavaly októberben Vas megye és a grúziai Imereti régió testvérmegyei együttműködési megállapodást kötött, amelynek része volt, hogy az érintett régiók települései is fejlesszék, találják meg egymást. Ennek apropóján a Vas megyei küldöttség Szentgotthárdot ajánlotta a partnerségre, melyet a felek kölcsönösen elfogadtak.

Fotó: Bana Ferenc

Szentgotthárd polgármestere, Huszár Gábor és Tskaltubo polgármestere, Grigol Ioseliani február 7-én írták alá a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal Robert Leeb termében azt a szándéknyilatkozatot, amely megalapozza a két település közti együttműködését.

A nyilatkozat megfogalmazza, hogy Szentgotthárd és Tskaltubo „a kétoldalú kapcsolatokat a közös érdekek mentén szándékoznak fejleszteni

  • városaink történelmének és kulturális örökségének megismertetése egymással,

  • kapcsolatok kiépítése a turizmus területén,

  • gazdasági együttműködés lehetőségeinek elősegítése.”

Huszár Gábor polgármester köszöntötte a delegáció tagjait, valamint Marton Ferencet, Vas Megye Önkormányzatának alelnökét és elmondta, hogy Szentgotthárd városa örömmel vette a megye megkeresését és bízik abban, hogy jó és hasznos dolgok születnek az együttműködésből. Tskaltubo polgármestere, Grigol Ioseliani megköszönte a kedves fogadtatást és vendéglátást, majd hozzátette, dolgozni fognak azon, hogy hatékony legyen az együttműködés a két város között.

Fotó: Bana Ferenc

A szándéknyilatkozat aláírását jelenlétével megtisztelte Grúzia magyarországi nagykövete, Zaza Kandelaki, aki elmondta, örül a két város között elindult kommunikációnak.

A delegáció tagjai két kisfilmet is hoztak, amelyek egyrészt városukat, másrészt pedig a hagyományaik köré épülő őszi rendezvényüket mutatták be.

2018.02.07.
SZERZŐK

Related posts

Top