A III. Bélásoknak is feltűzték a szalagot a hétvégén

Hat osztály diákjai kapták meg középiskolai tanulmányaik végét jelző szalagjaikat ünnepélyes keretek között a város színházában.

A 6 középiskolai osztályból 2 érettségire és 4 szakmai vizsgára készül az év végén. Az ünnepségen 81 fő kapott szalagot, amelyet osztályfőnökeik tűztek fel nekik.

Fotó: Támis Gábor

Korpics Ferenc, az SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának igazgatója ünnepi beszédében a varázslás világába helyezte el a diákokat és Harry Potter módjára beszélte el az iskolai életüket:

„Talán azt akarjuk, hogy az egész univerzum olyan emberekből álljon, akik mind teljesen egyformák? Milyen rohadt unalmas lenne már az? Azt szokták mondani, hogy szeretet nélkül nincs értelme az életnek. Ez talán igaz, de a szeretet lényege, hogy a különböző emberek hatnak egymásra. Hogy összetalálkoznak a legkülönbözőbb személyiségek. Hogy szembekerülünk a másikkal, kihívást jelentünk egymásnak, kapunk és adunk hideget-meleget. Pontosan az ilyen ellentéteken keresztül ismerjük meg igazán a másikat és magunkat. És akár így szeretünk egymásba. Mert a változatosság egyenesen varázslatos.”

Fotó: Támis Gábor

A szalagok feltűzését és az ünnepi köszöntőt követően műsorral lepték meg tanáraikat és családtagjaikat a végzős diákok, majd az iskola tornatermében folytatódott a báli mulatság hajnalig.

Szalai Szabo
2018.02.12.
Top