A börtönből indulna független jelöltként Czeglédy Csaba

A szombathelyi képviselő a szegedi börtönből írt levelet és kérte a lakosság támogatását.

Czeglédy Csabáról már korábban írtunk portálunkon: az MSZP egykori szombathelyi elnökét költségvetési csalással vádolják, ezért jelenleg előzetes letartóztatásban ül a szegedi börtönben. A Nyugat.hu-n közzétett politikai hirdetésből azonban kiderült, hogy Czeglédy Csaba indulni kíván az április országgyűlési választásokon, de nem az MSZP színeiben, hanem független jelöltként.

Fotó: Kelemen Zoltán, MTI

Czeglédy a hirdetésben azt írja, hogy tiszta a lelkiismerete és tagadja az ellene felhozott vádakat, ennek ellenére azért nem a szocialisták jelöltjeként indul, mert nem akar ártani az MSZP-nek, továbbá úgy érzi, hogy függetlenként olyanokat is meg tud szólítani, akik eddig nem tudtak pártot választani maguknak.

A helyzet abból a szempontból is érdekes, hogy Szombathelyen, ahol Czeglédy Csaba is indulni kíván, a baloldal már megnevezte közös jelöltjét Nemény András személyében, aki az MSZP megyei elnöke. Továbbá az is kérdéses, hogy amennyiben sikerül összegyűjteni a szükséges számú érvényes támogató aláírást, hogy Czeglédy országgyűlési képviselőjelölt lehessen, akkor kiengedik-e az előzetes letartóztatásból, ugyanis a törvény szerint a jelöltek mentelmi jogot kapnak a választásokig.

Az aláírásgyűjtés egyébként hétfőn indul és 500 darab érvényes aláírást kell gyűjtenie Czeglédy Csaba támogatóinak ahhoz, hogy felkerüljön a szavazólapra a 6,3 milliárd forintos csalás gyanújába keveredett politikus.

Forrás: Dr. Nemény András, Facebook.com

Az ügyben kerestünk természetesen Nemény Andrást is, hogyan kommentálja Czeglédy döntését. Nemény lapunknak azt nyilatkozta, hogy

Magánemberként megértem, hogy Csaba minden eszközzel küzd a 8 hónapja folyó Polt Péter ügyészsége által irányított koncepciós eljárás ellen. Az MSZP-Párbeszéd-DK jelöltje viszont én vagyok és maradok is.

9970
2018.02.18.
Top