Szalagosok lettek a szentgotthárdi gimnazisták

A 25 fős, valamint a 18 fős végzős osztályok érettségi előtt álló diákjai kapták meg középiskolai tanulmányaik végét jelző szalagjaikat ünnepélyes keretek között a város színházában.

Szabóné Budai Tünde és Jakab Anikó osztályfőnökök vezették fel diákjaikat a szülőkkel, barátokkal megtöltött színházterem nézőtere elé, ahol rövid ünnepség keretében a végzős tanulók szíve fölé tűzték a szalagot. Mostantól ez jelzi a 43 szentgotthárdi gimnazistának, hogy hamarosan véget érnek iskolai tanulmányaik. Persze többségük azért tovább fog tanulni, de az egyetemi, felsőfokú hallgatói lét már egy egész más felelősséggel jár majd.

Az idei végzős szentgotthárdi gimnazisták, szalaggal a szívük fölött – Fotó: closer.hu

A korábbi szalagavató ünnepségektől eltérően az idei valóban iskolai, családi programmá lett. Nem voltak jelen politikusok, intézményfenntartó vezetők és azok képviselői. Csak a diákok, tanáraik és a szülők. Azok, akik az elmúlt 8, illetve 4 évben valóban együtt küzdöttek át minden kihíváson. Igaz, a küzdelem tovább fog folytatódni, de az már egy másik történet lesz, új szereplőkkel, új helyszínekkel.

A tanárok új nebulókat kapnak, hogy formálják, gondozzák őket. A diákok az érettségire való felkészülést követően életük még aktívabb szakaszába lépnek. Most már nem csak a tanulás, hanem a munka, az alkotás, a teremtés és a tettek teljes felelősséggel meghatározzák majd életüket. A szülőknek pedig továbbra is marad némi aggódás, odafigyelés és támogatás gyermekeik felnőtt életének rajtjánál.

Ágoston Gá
2018.01.14.
Top