Magyar Kultúra Napja Szentgotthárdon

A jeles nap alkalmából átadták a Szentgotthárd Közművelődéséért Díjat.

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúrát, ugyanis a dokumentum tanúsága szerint ezen a napon tisztázta le 1823-ban a Himnusz kéziratát Kölcsey Ferenc. Ahogy az ország számos településén, úgy városunkban is ünnepi műsorral tisztelegtek a jeles alkalom emlékére.

A Refektóriumban tartott teltházas rendezvényen fellépett Labritz András, Jakab Enikő és Lugosi Iringó, valamint beszédet mondott Huszár Gábor polgármester,  aki átadta a Szentgotthárd Közművelődéséért Díjat is.

Fotó: Szalai Szabolcs, Closer.hu

Idén a kitüntetést Domiter Judit, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa vehette át. Méltatását Szép Renáta külkapcsolati és koordinációs ügyintéző olvasta fel a közönségnek:

Domiter Judit általános iskolai tanulmányait Szentgotthárdon az Arany János Általános Iskolában, középiskolai tanulmányait pedig a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban végezte, 1989-ben érettségizett.

Ezt követően a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanult, 1993-ban   földrajz és szlovén nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanári képesítést szerzett. 1992. szeptember 1-jétől  Körmenden az egykori Szent László Határrendészeti Szakközépiskolában tanított szlovén nyelvet. 1996. szeptember 1-jétől kezdett dolgozni a szentgotthárdi Hivatalban oktatási és közművelődési ügyintézőként.

Az elmúlt két évtizedben elsősorban a közoktatási és közművelődési intézmények ügyeivel, önkormányzati rendezvények szervezésével foglalkozott, 2013-tól a hivatali átszervezést követően intézményi ügyintézőként dolgozik és továbbra is szervez önkormányzati rendezvényeket, úgy mint Kultúra Napja, Pedagógus Nap, Semmelweis Nap, március 15-i és október 23-i városi ünnepség.

Több mint két évtizede dolgozik Szentgotthárdért, áldozatos és lelkiismeretes munkájának méltó elismerése e díj. 

Az esemény zárásaként a Szentgotthárd és Térsége Iskola Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskolájának koncertjét halhatták az érdeklődök, amelyet különböző performanszokkal varázsoltak színesebbé.

Szalai Szabo
2018.01.22.
Top