Királlyá koronázták a helyi Fideszes képviselőt a kormányközeli televízióban?

Kis baki csúszott a péntek esti Tények Extrába vagy valamit tudnak már Andy Vajna tévéjénél?

A történet azzal kezdődött, hogy az országos médiában publicitást kapott, miszerint Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció Vas megyei 3-as számú, azaz körmendi választókerületének korábbi elnöke a Facebookon arra buzdította a párt támogatóit, hogy a DK-s jelölttel szemben Bana Tiborra, a Jobbik szentgotthárdi országgyűlési képviselőjére szavazzanak az áprilisi választásokon, ha azt akarják, hogy ne a kormánypárti jelölt győzzön ismét.

Fotó: Facebook.com

Az esetről a kormányközeli TV2 is beszámolt péntek esti Tények Extra című műsorában. Azt nem tudjuk, hogy valami baki csúszhatott-e a gépezetbe vagy Andy Vajna tévéjénél már tudnak arról, hogy V. Németh Zsoltot királlyá koronázták, de az anyagban ötödik Németh Zsoltként hivatkoztak a térség Fideszes országgyűlési képviselőjére.

A valószínűsíthető elszólásra az internet népe is felfigyelt, az egyik legnagyobb közösségi oldalon rögtön mém is lett belőle.

Hiába van baloldali jelölt, az esélyesebbre fognak szavazni?

Arról már korábban írtunk, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció megállapodása szerint Gyurcsány Ferenc pártja indíthat jelöltet a Körmend-Vasvár-Szentgotthárd körzetben a 2018-as országgyűlési választásokon. Az azonban elég beszédes, hogy a baloldal, viszonylag ismeretlen helyi jelöltjét még a saját pártjában korábban komoly pozíciót betöltő Nagy sem támogatja.

Gyurcsány Ferenc és Nagy Gábor. Fotó: Nagy Gábor, Facebook.com

Az üggyel kapcsolatban kerestük Bana Tibort is, aki lapunk kérdésére elmondta, hogy ebből a nyilatkozatból is látszik, hogy a Jobbik a Fidesz valódi kihívója. Bana arról is beszélt, hogy ő minden szavazatnak örül, illetve a jövőben is lelkiismeretes munkára készül és egyéni győzelemre (Bana Tibor 2010-ben és 2014-ben is a Jobbik országos listájáról került az Országgyűlésbe – a szerk.).

Bana Tibor a Parlamentben

Banára egyébként valóban nem csak a Jobbikos szavazók voksolnak, a 2014-es országgyűlési választásokon egyéniben több szavazatot szerzett, mint ahányan pártjára szavaztak. Azonban így sincs könnyű dolga, V. Németh Zsolt államtitkár a Fidesz egyik legnépszerűbb képviselője, a legutóbbi választáson 57,25 százalékos eredménnyel hozta a választókerületét. Azért talán királlyá nem fogják koronázni, mint ahogy a TV2-n hivatkoztak rá.

Szalai Szabo
2018.01.13.
Top