Egyre aggasztóbb a helyzet Szentgotthárdon

A város lakossága a közbiztonság helyzete miatt aggódik.

Lavinát indított el a Facebookon egy bejegyzés, amelyet egyik szerkesztőnk, Szalai Szabolcs tett közé még pénteken. A bejegyzésben arról ír, hogy idős hozzátartozójához próbált meg betörni egy fiatalember, aki nagy valószínűséggel nem először került szembe a törvényekkel. A betörést megkísérlő személy ugyanis a gyanú szerint egyezik azzal a szentgotthárdi férfival, akiről még november végén írtunk, hogy két autót is eltulajdonított a városban és a helyi rendőröknek akciófilmbe illő jelentek után sikerült csak elfogniuk.

A poszthoz rengeteg hozzászólást érkezett, amelyben hasonló esetekről számoltak be más szentgotthárdi lakosok is, ráadásul ugyanarról az elkövetőről tettek említést.

Fotó: Facebook.com

Az egyik helyi vendéglátós például azt írta, hogy társaival az említett személy rabolta ki egy városi rendezvényen a hűtőjét, egy másik hozzászóló pedig arról számolt be, hogy neki az idős édesapját bántalmazta.

Fotó: Facebook.com

Mivel egyre több történet látott napvilágot az interneten, így a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk kérdéseinkkel. A szóvivőjük levelében azt írja, hogy:

sem betörésről, sem pedig annak kísérletéről nincs tudomása a hatóságnak, a megkeresésében érintett témában ez idáig nem érkezett feljelentés. Munkatársaink amennyiben jogsértést tapasztalnak, vagy azt hoznak tudomásukra  minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket a lakosság szubjektív biztonságérzetének megóvása érdekében.

Lapunk is úgy értesült, hogy a betörési kísérlet ügyében nem született feljelentés, csupán bejelentés történt a rendőrségen. A többi esetben azonban úgy tudjuk, hogy feljelentés is született és folyamatban vannak az eljárások.

Közben az egyik helyi közösségi oldalon arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy fokozattan figyeljenek oda saját és környezetük biztonságára:

Bízunk benne, hogy hamarosan ítéletek is születnek az említett ügyekben és helyreáll a rend végre a korábban békés kisvárosban!

 

9970
2018.01.07.
Top